• Magyar
  • Román

A Csíkmadarasi Népi Zenekar koncertje zárta az Ars HUNGARICA fesztivált Nagyszebenben

2012-11-16 07:32

A nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál szervező csapata gazdag és színes programmal várta a közönséget november 7–11. között. A Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közreműködésével a fesztiválzáró napon, november 11-én a Backamadaras képekben fotókiállítás megnyitójára került sor illetve a Csíkmadarasi Népi Zenekar és Koós Éva közös koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők.

szeben (1 of 3)-2_b

A Backamadaras képekben kiállítás megnyitója vasárnap 11 órától volt aReformátus Templom Galériában, a megnyitó ünnepi hangulatát a Hozsánna énekkar emelte. A kiállítást megnyitotta Ádám Gyula fotográfus és a házigazda, a HÍD Szebeni Magyarok Egyesületének nevében Takács Gyöngyvér. A tárlat november 25-ig látogatható.

A kiállítás a 2012 tavaszán szervezett Backamadarasi fotótábor alatt született munkákat mutatja be, mely a Hargita Megyei Kulturális Központ, Backamadarasi Polgármesteri Hivatal és a Backamadarasért Egyesület együttműködésében valósult meg.

Kiállító művészek: Ádám Gyula és Márton Ildikó Csíkszeredából; Baranyi Ildikó Bukarestből; Bálint Zsigmond, Both Gyula és Tordai Ede Marosvásárhelyről; Arany Ferenc Nagyszebenből; Erdély Bálint Előd Székelyudvarhelyről; Kovács László Attila Sepsiszentgyörgyről és Miklós Csongor Csíkmadarasról.

A nagyszebeni Thalia színházban vasárnap esteA Bokrétát kötöttem... című koncerttel szórakoztatta a nagyszámú közönséget Koós Éva és a Csíkmadarasi Népi Zenekar  A koncerten magyar nóták, népi táncdallamok, népdalfeldolgozások hangzottak el.

A koncert a Hargita Megye Tanácsának az Összetartozunk Székelyföldi Megyék Közösségépítő Programja támogatása által valósult meg.

ars_hun_2012_ szombat-vasarnap-42_b

 
 
 
Oldal teteje