• Magyar
  • Román

Nagyszeben a DunaTv-Térkép műsorában

2012-11-18 04:32

A nagyszebeni magyarok identitástudatának a megerősítését szolgálja az Ars Hungarica nevű magyar kulturális fesztivál, amely a dél-erdélyi városban zajlik – írta pénteken a Krónika című erdélyi napilap. Az újság ismertetése szerint az alig két százalékot számláló helyi magyar közösség identitásának a megerősítése érdekében alakult meg 2005-ben a Híd – Szebeni Magyarok Egyesülete nevű civil szervezet, amely minden évben megszervezi az Ars Hungaricát.

 

Nézze meg Izsák Ildikó összeállítását, amely a Duna Tv Térkép című rovatában került a képernyőkre:

19,15 perctől...Nagyszeben


A magyar kulturális fesztivál a sepsiszentgyörgyi Vox Humana kamarakórus fellépésével kezdődött az erdélyi multikulturalitás egyik fellegvárának tekinthető városban, amely 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Az idei fesztivál programját a barokk jegyében állították össze a szervezők, mivel az egész évet a barokknak szentelik Szebenben egy helyi kezdeményezés révén.

Serfőző Levente főszervező elmondta, hogy a tízezer euró körüli költségvetés tekintélyes részét a helyi önkormányzat által kiírt pályázatok révén teremtették elő, de az idén kiemelt támogatóként üdvözölhették Magyarország kolozsvári főkonzulátusát is.

Bitay Levente kolozsvári konzul hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelt fontosságú minden olyan rendezvény, amely a szórványmagyarság megmaradását célozza, ezért jövőre még hangsúlyosabb szerepet kívánnak vállalni az Ars Hungarica megszervezésében.

A fesztiválon részt vesz többek között a kolozsvári Flauto Dolce együttes, a magyarországi Ciráda zenekar és a Codex régizene-együttes.

Forrás: galamus.hu

DunaTV_2012

 

 
 
 
Oldal teteje