• Magyar
  • Román

Ars HUNGARICA 2015 - hetedik és utolsó nap

2015-11-12 05:51
Gyermekzene, tánc és szórakozás a kicsiknek, gyönyörű orgonakoncert

"A Bach műveket meg lehet tanulni, az Antalffy darabok szívhez szólóak és csodálatosak, de amit az improvizációval kaptunk Varnus Xavertől arra csak egy zseniális művész képes. A regiszterek érdekes, értelmes és szines használatával, a nagyszerű hangszer minden lehetőségét kiaknázva olyan produkciót hallhattunk, ami örök élmény maradt mindannyiunk számára. Az improvizáció volt a koncert azon pontja, amikor a mesterségbeli tudás, tehetség, pillanatnyi ihlet, zene és hangszer iránti odaadás, az ötletek összefonódása-variálása-szárnyalása a hallgatóságot lenyűgözte. Nagy lehetőség volt ezt hallani, élvezni. Csak reménykedhetünk, hogy hallani fogjuk még itt Szebenben, mert sokan vagyunk, akik visszavárjuk." - Orth Enikő, nagyszebeni zongoratanárnő.

Nagyot szórakoztak délelőtt a magyar gyermekek a Libavonat Zenekarral. Énekeltek, táncoltak, akár sportórának is tekinthető az a közönséget is bevonó előadás, amellyel a tizedik Ars HUNGARICA fesztivál búcsúzott a nézőközönsége legfiatalabbjaitól.

Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 05_b

Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 01 Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 02

Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 04 Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 06

Csodálatos orgonakoncert zárta a jubileumi magyar kulturális fesztivált, a zsenialitással gyakran együtt emlegetett Varnus Xaver koncertezett a nagyszebeni evangélikus templomban. Az eléggé hideg templomban a messziről is érkezett több száz személy csodálattal, belső melegséggel és nagy elismeréssel távoztak és búcsúztak a tizedik Ars HUNGARICA szervezőitől, akik megköszönték, hogy jelen voltak és a koncert végére már igen hideggé vált templomban is végig hallgatták a világhírű művészt.

Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 09_b

Ars Hungarica 2015 - 7. nap - 12_b

 

 
 
 
Oldal teteje