• Magyar
  • Román

Gyermekmosoly a legszebb ajándék

2016-11-18 00:29
Az idei Ars Hungarica gyerekelőadások újra mosolyt csaltak a gyerekek és a felnőttek arcára egyaránt, akárcsak az elmúlt években.

ars gyerekek (4)  ars gyerekek (5)

A gyerekeknek mindig nagy öröm, ha iskolán kívüli, szabadidős tevékenységeken veszünk részt velük és erre az Ars Hungarica előadások kiválóak. Az óvodások és kisiskolások számára nagyon fontosak a mesék, mivel jelentős szerepe van a gyerekek értelmi és érzelmi fejlődésében. A bábbal az állatok, mesebeli figurák, mágikus lények könnyedén megjelenhetnek a mindennapi életben. A kép, a zene, a szöveg harmóniája teszi értékessé ezt a műfajt. A gyerekek maguk is megelevenítik az élettelen tárgyakat, számukra a bábszínház természetes közeg, de nagyon fontos, hogy magyar nyelvű előadásokon vegyenek részt a megértés és a beszédfejlődés érdekében. A gyerekeknek nagyon tetszettek az előadások. Az iskolás diákok rajzokat is készítettek a számukra kedvenc előadásról és meseszereplőkről.

ars gyerekek (3) ars gyerekek (2)

Köszönjük szépen a szervezőknek és a fellépőknek, hogy évente lehetőséget adnak a gyerekek számára, hogy ők is jól érezzék magukat az Ars Hungarica nagyszebeni magyar kulturális fesztiválon. Reméljük, hogy a jövőben sem feledkeznek meg róluk és izgatottan várjuk majd az érdekes előadásokat.

Czeko Andrea Noémi tanítónő

Szombat_Sétáló Bábszínház_Dobre Lehel-13 Szombat_Sétáló Bábszínház_Dobre Lehel-6

Sart medgyes_b

AH2016_11.15_Blenessy Eniko_44 AH2016_11.15_Blenessy Eniko_08

AH2016_11.15_Blenessy Eniko_12_b

 
 
 
Oldal teteje