• Magyar
  • Román

FALUSI MARIANN - SÁRIK PÉTER: Szép az élet, csak el ne dzsesszük!

2017-10-20 15:42
Ars HUNGARICA - 2017. november 12., 19 óra - Gong Színház

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt. Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel. 

ARS hungarica 728x190px 03_b

FALUSI MARIANN

Artisjus-díjas magyar dzsesszénekes, rádiós- és televíziós műsorvezető, színésznő, a Pa-Dö-Dő együttes tagja.

1977–1980 között elvégezte a Konzervatóriumot. 1979–1983 között a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán tanult. 1983-ban a Ki mit tud? győztese lett, dzsesszénekes kategóriában. 1983–1985 között a Stúdium Dixieland szólóénekese volt. 1985-ben Kubában fesztiválgyőztes lett. 1985–1988 között a Vígszínházban szerepelt. 1986-ban Mongóliában lett fesztiválgyőztes. 1988 óta a PA-DÖ-DŐ duó tagja, amelyben társa Lang Györgyi. 2007-ben a Csillag születik című tehetségkutató műsor zsűritagja volt. 2008-ban szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-ban. 2010 óta Lang Györgyivel minden szerdán népszerű beszélgetős műsort vezet a Klubrádióban, Ötös címmel. 2011-ben A nagy duett című műsorban szerepelt, 2012-ben pedig a Megasztár egyik zsűritagja lett. Folyamatosan koncertezik szólóban. Több filmben szerepelt és a színházi szerepeket is kedveli, bevállalja. MagyarSztár. 2017-ben Presser Gáborral 13 dalunk címmel szólolemeze jelent meg.

falusi  falusi mariann

SÁRIK PÉTER

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott. Az évek során a jazz mellett szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét.

2002-ben csatlakozott a Jazzpression zenekarhoz, mellyel nagyon hamar Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-formációja lettek: 2004-ben elnyerték az Emerton-díjat, mint az “Év jazz-együttese”. Három lemezük jelent meg és szerte Európában nagy sikereket értek el.

sarik-peter-1_b

2007-ben alapította meg saját zenekarát, a Sárik Péter Triót. A csapat 2012-ben, Fonay Tibor és Gálfi Attila csatlakozásával újáalakult. A Sárik Péter Trió  rövid időn belül az ország vezető jazz-zenekarai közé került. Eddig 5 lemezük jelent meg, melyekből a Jazzkívánságműsor című album a megjelenését követően 4 hónapon belül aranylemez lett majd 2014-ben Fonongram-díjat kapott, mint az “Év hazai jazz-albuma”. A Beethoven című előadást Nagyszebenben is bemutatták október elején.

Számtalan formáció alapítója illetve tagja volt, az elmúlt években többek között a következő előadókkal koncertezett rendszeresen:  Fábián Juli, Berki Tamás, Pély Barna, Falusi Mariann, Micheller Myrtill, Luiza Zan, Gyárfás István, Hodek Dávid, Random Trip.

2015-ben Berki Tamással közös lemeze, a Minden délibáb is Fonogram-díjas lett, szintén, mint az “Év hazai jazz-albuma”, 2016-ban pedig a Jazzkívánságműsor 2 kapott jelölést.

Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket értek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein. 2011-ben a Magyar Zeneszerzők Egyesülete Orszáczky-díjjal ismerte el addigi munkásságát.

2015-ben elkészítette Idebent-odakint című szerzői lemezét, melyen kedvenc énekeseinek írt dalokat. A lemez érdekessége, hogy jazz csak elvétve található rajta, a szerzemények követik az előadók eredeti stílusát.

2009-ben jelent meg a gyerekeknek szóló jazz-mesejáték, a Világ összes kincse, melyet zeneszerzőtársaival együtt jegyez és mely 2014-ben Fonogram-díj jelölt volt, mint az “Év gyerek-albuma”. A hangoskönyvből később színpadi mű készült. A projekt fő célja a jazz műfaj megismertetése és megkedveltetése a legifjabb generációval.

2013-től 2016-ig a Recirquel Újcirkusz Társulat zeneszerzője, zenei vezetője. Három művet komponált a Társulatnak, különböző zenei stílusokban, a szimfonikustól a jazzig.

2010-ben Artisjus-díjat kapott, 2014-ben Cegléd Város Díszpolgárának választották.

2016-ban a Hangszeresek Országos Szövetsége “Az év zenésze” kitüntetést adományozta neki.

falusi-sarik erdelyi turne_b

 

 

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje