• Magyar
  • Román

Ifjúsági koncertek - Ars HUNGARICA 2018

2018-10-11 11:42
Atrium és Music Pub

A nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál látogatói számára már szokásossá vált, hogy minden évben ifjúsági koncerteket szervezünk az esti órákban. Idén is a felhozatal gazdag és a kilenc napos fesztivál keretén belül hat koncertre és két kísérő műsorra, bulira hívjuk meg a műfaj kedvelőit.  A koncertekre a belépés helyfoglaláshoz kötött. A koncertek este nyolc órakor kezdődnek, bővebb információkat alább lehet megtalálni:

November 11., vasárnap

20:00    Koncert – Cojocaru Darya (Capitala Muzicală fesztiválon kiválasztott) / Music Pub

     Koncert – Ego Sum (Peron Music Fesztivál erdélyi győztesei) (belépő: 10 lej)

November 12., hétfő

20:00    Koncert: Balázs Elemér Group (HU) / Music Pub (belépő: 10 lej)

November 13., kedd

20:00    Koncert: Gyárfás & Premecz Organ Trió (HU) / Atrium (belépő: 10 lej)

November 14., szerda

20:00    Borkóstoló: Farkas Borszaküzlet – Fort Silvan, erdélyi borok / Music Pub

     Koncert: Chameleon Jazz Band – Popcorn! (HU) (belépő: 10 lej)

November 15., csütörtök

20:00    Pálinkakóstoló: Csípán pálinka / Atrium

     Koncert: Zolbert Trió (HU) / Atrium (belépő: 10 lej)

 Az eseményekre helyeket foglalni a következő telefonszámon lehet:

0752.195942, vagy e-mailen: hid@szeben.ro

EgoSum_online_b

EGO SUM BAND - alternatív rock, blues rock, rock 

Az Ego Sum egy kézdivásárhelyi zenekar, mely egy marosvásárhelyi panellakás teraszán alakult 2011 nyarán. A kilencvenes évek végi alter-gitárpop zenéjén alapuló hangzásvilágba folyamatosan csempészte be magát az újhullámos blues alapú garázsrock. Ezt a zenei világot egészítik ki a karakán, képszerű, néha pimasz szövegek. 2014 januárjában jelent meg Kabaré címmel első 12 számos demó albumuk. 2016-ban megjelent Mese című daluk 3. helyezést ért el a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen. Az elmúlt évek alatt körbemuzsikálták Erdély kocsmáit, több fesztiválon megfordultak, határon innen és túl. 2018 márciusában megnyerték a marosvásárhelyi Peron Music tehetségkutató első helyét.

Tagok: Balázs Tünde (vokál), Páll Judit (vokál), Kerekes Ákos (ének, gitár), Jakabos Lóránd (basszusgitár), Páll Áron (ének, gitár), Köntzey Olivér (ütőshangszerek).

Vendég előadók: Mihály Ádám (hegedű), Beke Balázs (billentyűs hangszerek, alapító tag), Mágori Brigitta (látvány, animáció)

Lemezek: Ego Sum - Kabaré (2014) - Demo

http://www.egosum.band/

Cojocaru Daria egy nagyszebeni gyermekversenyen (Capitala Muzicală) vett részt és a HÍD Egyesület partnerként kapcsolódva, Kálmán Emese zsűritag képviseletében őt választotta ki, hogy díjban részesüljön. A már harmadik évbe lépett együttműködés értelmébe egy fiatal előadó a kulturális fesztiválban nyer fellépési lehetőséget, nagyszebeni bemutatkozást. Daria a romániai Wfactor elődöntőjében is fellépet, fiatal korához képest igen szépen vélekedtek róla a zsűritagok. Szülővárosában rockcsapatot működtet, de a fesztiválra egyéni, harmicperces előadással érkezik.

Darya Cojocaru_01_b

 BALÁZS ELEMÉR GROUP (HU) - Erdélyi Turné 2018

Balázs Elemér formációja kiemelkedõen egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfõbb jellemzõi a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és nõi hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. A formáció nemrégiben megújult, a karizmatikus énekes, Szakonyi Milán mellett énekesnõi poszton egy fiatal tehetség, Kiss Flóra bontotta ki szárnyait és vált a BEG mostanra meghatározó hangjává.

Tagok: Balázs Elemér (dob – zenekarvezető), Horváth Cintia (ének), Szakonyi Milán (ének), Balázs József (zongora), Komjáti Áron (gitár), Lakatos Pecek  Krisztián (bőgő), Czibere József (ütőhangszerek)

http://balazselemergroup.hu/tagok

#balazselemergroup

BEG 2018-Cintia_online_b 

 MOL-logo_s

GYÁRFÁS & PREMECZ ORGAN TRIÓ (HU) - Organ Grinder's Suite

Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona - gitár hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást. A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben, egyúttal emléket állítva a hangszer hőseinek. A napokban jelent meg első közös CD-jük, "Organ Grinder's Suite" címmel.

Tagok: Gyárfás István - gitár, Premecz Mátyás - Hammond orgona, Jeszenszky György - dob

„Régi vágyam együtt játszani egy valódi Hammond orgonával, amit egy igazán avatott mester szólaltat meg. Fogarasi Jánossal – akit a szakma egyszerűen csak „Fogar”-nak hívott és aki a hangszer talán leghitelesebb megszólaltatója volt kis hazánkban – többször is volt szerencsém koncertezni. Halála előtt gyakran búcsúzott el tőlem ezekkel a szavakkal: Gyafi, kéne együtt csinálnunk egy lemezt! Ez vele sajnos soha nem jött össze…

Évekkel később, a Gyárfás–Premecz Organ Trióval mégis megvalósult a régi álmom. Ennek első kézzelfogható megnyilvánulása ez a hanglemez. Az albumon a legendás B-3-as Hammond orgonát Premecz Matyi szólaltatja meg (rá, mint ígéretes tehetségre még Fogar hívta fel a figyelmemet), a trió harmadik tagja pedig régi harcostársam, a nagyszerű dobos, Jeszenszky Gyuri.

Vajon mit kezdene egy vásári verklis (wurlitzeres, másnéven organ grinder) egy Hammond orgonával? Ezen fantáziáltam, miközben elkezdtem megírni az Organ Grinder’s Suite dalait. A lemez az 50-es években világhódító körútjára indult stílust idézi fel, emléket állítva az irányzat legjelentősebb képviselőinek. A dalok hangvételében, és a címekben megpróbáltam finoman utalni a műfaj legkiemelkedőbb előadóira. Vajon felismeri őket a hallgató?” mondja Gyárfás István a nemrég alakult Gyárfás - Premecz Organ Trio Organ Grinder's Suite címmel napokban megjelent első albumáról.

A dalok között szerepel egyebek mellett a Dr. Smith, az Organ Lady, a Too Young és a Café Italiano.

CD - előlap_b

ZOLBERT TRIÓA Smooth Jazz műfaj magyarországi nagykövete

A szaxofonos, zeneszerző és producer 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. 2014-ben pedig a 90.9 Jazzy Rádió VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű, brit The Brand New Heavies előzenekaraként. 2015-ben jelent meg Onecímű debütáló nagylemeze, mely a smooth jazz műfaj őshazájában az Egyesült Államokban a legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel.

2016-ban megalapította saját borfesztiválját a Zolbert Jazz & Wine Fest-et, mely a neszmélyi borvidék kulturális életét építi, teljesen új megközelítést behozva a hazai fesztiváléletbe. 2017-ben jelent meg második albuma az Inside Out”, melyen 12 instrumentális kompozíció mellett, helyet kapott Takács Nikolassal közös dala a “Miami Nights” is. Legújabb, 17 dalt tartalmazó, élő koncertlemeze a "Live", melyet egy 10 fős nagyzenekarral rögzített, idén március 30-án jelent meg.

A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.
A produkció az elmúlt 5 évben több, közel 150 koncertet adott.

Őszi turnéjukon TRIO formációban koncerteznek. A koncerten fellépő művészek: Zolbert - szaxofonok, Tóth Marcell - zongora, Nagy Zsolt - ütőhangszerek.

https://www.zolbertmusic.com/ , https://www.facebook.com/zolbertmusic/ , https://www.instagram.com/zolbertmusic/

Zolbert_2018_03_online_b 

 
 
 
Oldal teteje