• Magyar
  • Román

Zárókoncert: DALMA

2018-10-10 05:01
Ars HUNGARICA - vasárnap, 2018. november 18., 19:00 - Gong Színház

A tizenharmadik Ars HUNGARICA nagyszebeni fesztivált DALMA koncertjével zárjuk. A brassói származású, hazánkban igen jól ismert pop, jazz és reggae műfajok kombinációját előadó művésznő magyarul, románul és angolul énekel. A nagyszebeni koncertre két kísérőzenésszel érkezik és egy csokorba foglal széles repertoárjából több dalt mind a három nyelven.

Dalma_09_b

Dalma énekes és dalszerző. Szereti az új dolgokat kipróbálni a zenében és a színpadon, szabadon kombinálja a műfajokat, soha nem énekel egy dalt ugyanúgy. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy évek óta jazzt tanult és énekelt. 2005-ben, amikor San Francisco-ban jazz koncertet adott, a nagyszerű zeneszerző Candace Forest látta énekelni, majd meghívta, hogy vegyen részt egy új zeneszerz;sben, amit meg is tett. Néhány hónappal később Dalma énekelte a Victoria Theatre színpadán, San Francisco-ban a Viva Concha, a Presidio Rózsa zenéjét!

Fő műfaja pop, jazz és reggae kombinációja. A hangzása olyan különleges és egyedülálló, hogy még gyerekek is felismerték a hangját a moziban, amikor Elsa dalait énekelte a Disney által fagyasztott animációs filmben ("Regatul de gheata" - román változat). Szereti a hangját animációs karakterekkel azonosítani, "Tinker Bell és Legend of the NeverBeast" dalokat is énekelte, és a "Lady and the Tramp", a "Rock'n Royals Barbie"," Tom & Jerry ", stb.

Közben Dalma számos jelentős TV-produkcióban vesz részt Romániában (Te cunosc de undeva (Antena 1), La Maruta (Pro TV), Observator (Antena 1), Vocea Romaniei (Pro TV), de büszke arra, hogy a Divertis nevű romániai komédia csoporttal közösen dolgozott együtt három évig.

Dalma_02_b

Dalma dalai a romániai magyar nyelvű rádióműsorokban gyakran hallhatók: "Coffee With Jazz", "Ami számít", "Csoda dolog hinni", "A szeretet él".

Akik Dalmát ismerik tudják, hogy szereti szórakoztatni a közönséget. Különösen azért hívják énekelni, mert vídám a színpadon és gyönyörű megjelenésével mindenki szívét nagyon gyorsan meghódítja.

2018 őszén egy szép és szórakoztató karácsonyi albumot jelentet meg magyar nyelven, amelynek dalai közül a nagyszebeni koncerten is bemutat néhányat.

Jegyek ára: 20 lej (helyszínen koncert előtt lehet megvásárolni), vagy Fesztiváljegy.

DALMA - Love Me Sweet by Marius Moga (Official Video):

DALMA - Valahol egy lány:

 
 
 
Oldal teteje