• Magyar
  • Román

A Kemény-Kastély őrei, virtuálisan Szebenben járnak

2018-03-05 09:30
Örökségünk őrei

A 2017-es tanévben, a “Lucian Blaga” Technológiai Liceum 13 lelkes diákja és 2 vezetőtanára , az Örökségünk Őrei, országos versenynek köszönhetően, ápolja a marosvécsi Kemény-kastélyt és viszi  hírét szerte a világba.

 Kemeny Kastely 04_b

A marosvécsi kastélyban számos híres történelmi személyiség megfordult, mint Werbőczy István, aki valószínűleg itt írta meg a híres Tripartitumát, továbbá Báthory Zsigmond, Bocskai István, Wesselényi István, Bethlen Gábor, I. Rákóczi György, II. Rákóczi György és Kemény János, a fejedelem. Itt találkoztak a Helikon közösség írói: Áprily Lajos, Bánffy Miklós, Kós Károly, Kuncz Aladár, Reményik Sándor, Tamási Áron, Dsida Jenő, Karácsony Benő és Wass Albert, hogy csak néhányat említsünk meg.  Itt található Wass Albert sírhelye és a Helikon asztal.

Hittel és reménnyel valljuk, hogy azok, akik ebben a programban részt vesznek jobban megismerik és értékelik nemzeti kincseinket és továbbadják a jövő nemzedéknek is.

FB Cover_b

A budapesti Erdélyi Helikon-Marosvécsi Kemény alapítvány Kemény Endre anyagi és tárgyi hozzájárulásával létrehozta az Erdélyi Helikon és az Erdélyi Szépmíves Céh állandó kiállítást. A csapat  magyar, román, angol idegenvezetést biztosit.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, latogassák meg facebook oldalunkat:

https://www.facebook.com/KemenyKastelyOrei/támogatva csapatunkat egy egy like-al hisz napi szinten, meglepetésekkel készülünk.

A Kemény-kastély Őrei

Kemeny Kastely 01_b

Kemeny Kastely 02_b

Kemeny Kastely 03_b

 
 
 
Oldal teteje