• Magyar
  • Román

Filmes alkotótábor Nyárádszentlászlón

2018-04-10 11:10
A Filmtett Egyesület tábora

A Filmtett Egyesület meghirdette idei filmes alkotótáborának második felhívását pályakezdő operatőrök, gyártásvezetők, rendezőasszisztensek, filmszínészek, hangmérnökök és vágók számára. A nyári workshop helyszíne a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászló, időpontja 2018. július 30 – augusztus 10. A táborba 18-35 éves, Kárpát-medencei magyar fiatalokat várunk, a részvétel pályázathoz kötött, a jelentkezési határidő április 22.

02_b

Végleges a meghívott oktatók névsora is. A rendező csoportot idén Hajdu Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál; Bibliotheque Pascal; Fehér tenyér) fogja irányítani, az operatőri csoport mentora pedig Marosi Gábor (Újratervezés; Couch Surf; Aranyélet) lesz.

A vágó csoport vezetője a háromszoros Arany Olló díjas Czakó Judit (Liza, a rókatüdér; Parkoló, Final Cut), a hangmérnököket pedig idén is Várhegyi Rudolf (Lajkó – cigány az űrben; Brazilok, Reményvasút) és Székely Tamás (Jupiter holdja; Testről és lélekről; Saul fia) irányítja. A filmszínészek mentora Török-Illyés Orsolya (Ernelláék Farkaséknál; Bibliotheque Pascal; Délibáb) és Hajdu Szabolcs lesz, a rendezőasszisztensek pedig Páll Zsolttól (Szabadesés; Hajnali láz; Varga Katalin) tanulhatnak. A gyártásvezető-producer csoport mentora Nemes Jeles Veronika lesz (Rossz versek; VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan; Jupiter Holdja) és Boros Melinda, a Román Országos Filmközpont igazgatótanácsának tagja. Az animációs rendezőket és animátorokat Patrovits Tamás, a budaörsi Illyés Akadémia animációs szakának vezetője és Vácz Péter (Nyuszi és őz) fogja irányítani.

Teljes pályázati felhívás, további információk, fényképek és filmek az alkotótábor korábbi kiadásaiból: http://www.filmtettworkshop.ro/hu/2018/felhivas

Még több információ: filmtett@filmtett.ro, tabor@filmtett.ro vagy +40-728-262023 (Zágoni Bálint).

09_s 11_s 10_s

04_b

 

 

 

 

 
 
 
Oldal teteje