• Magyar
  • Román

Nagyszebeni Félmaraton

2014-06-05 11:17

2014. május 31-én szervezte meg a Nagyszebeni Közösségi Alapítvány a harmadik Félmaratont. Az esemény célja, hogy a közösségben tevékeny civil szervezetek az általuk javasolt cél kivitelezése érdekébe szaladjanak és adományokat gyűjtsenek. A jótékony jellegen kívül az esemény a sportkedvelők számára is egy szép kihívás. Idén több mint 600 felnőtt és 222 gyermek vett részt és leszaladta, ki-ki a magának megszabott távolságot. Évről évre növekedő számban jelentkeznek a részvevők, idén a 21 kilométeres távolságot már több, mint 130 személy futotta végig, férfiaknál SÁROSI FERENC 1 óra, 21 perc és 27 másodperc alatt szaladta le a távolságot, hölgyeknél  a leggyorsabb DANCU ADRIANA volt akinek 1:40:13 mértek. Alább olvasható a főszervezők sajtótájékoztatója, román nyelven.

foto_alexandra_ivanut_b

COMUNICAT DE PRESĂ

Rezultatele evenimentului de atragere de fonduri

SemiMaraton Sibiu 2014

SIBIU, 05 iunie 2014 – În 31 mai, Sibiul s-a pus din nou în mișcare la cea de-a III-a ediție a celui mai mare eveniment sportiv de atragere de fonduri din Sibiu, SemiMaraton Sibiu 2014, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

SemiMaraton Sibiu este evenimentul cu scop filantropic în cadrul căruia organizațiile neguvernamentale din Sibiu propun proiecte pentru comunitate, alergătorii care doresc să participe aleg un proiect pe care îl susțin, iar prietenii acestora pot dona pentru cauza aleasă de alergător. Banii strânși sunt direcționați către proiectele participante, iar sibienii se bucură de rezultatele acestora.

La ediția 2014 a evenimentului, au participat 604 alergători adulți și 222 alergători copii, care au alergat pentru Sibiu, înfruntând frigul și ploaia pentru cele 21 de cauze cu impact important în comunitatea sibiană, dar și pentru sinistrații din Bosnia, afectați de inundații. Foarte importantă a fost și participarea celor aproximativ 250 voluntari, care ne-au ajutat la organizarea traseului și a întregului eveniment, cărora le mulțumim în mod deosebit.

Proiectele care au participat la SemiMaraton Sibiu 2014 sunt diverse și vizează programe de educație non-formală pentru tineri, ateliere de creație pentru copii și tineri, organizare cursuri de meșteșuguri urbane, oportunități pentru copiii instituționalizați, spații de joacă pentru grădinițe și multe altele. Alergătorii și peste 2.100 susținători au promis donații în valoare de aproape 150.000 lei, nouă cauze au reușit să-și atingă obiectivul de atragere de fonduri propus, iar sibienii încă mai pot dona pentru cauzele înscrise. Mai multe detalii despre cauze puteți găsi pe site-ul www.maratonsibiu.ro/, secțiunea „Proiecte înscrise”.

foto_cornel_mosneg_2 foto_cornel_mosneag

Câștigătorii celor 4 curse (cros, semimaraton, ștafetă 2x10 și ștafetă 4x5) sunt următorii:

1. Proba de cros - 5 km:

> feminin:

locul I - BACIU CRISTINA (timp 23:17.1)

locul II - ORDEAN ENI (timp 24:55.6)

locul III - ISDRAILA VIOLETA (timp 24:58.6)

> masculin:

locul I - SCROB DANIEL (timp 18:33.8)

locul II - CIOCA PARASCA SERGIU (timp 19:07.6)

locul III - MOTRONEA PETRU (timp 19:23.1)

 

2. Proba de semimaraton - 21 km:

>feminin:

locul I - DANCU ADRIANA (timp 1:40:13)

locul II - TEODORESCU LACRAMIOARA (timp 1:49:18)

locul III - CANDEA-BURNETE LAURA (timp 1:53:05)

> masculin:

locul I - SAROSI FRANCISC (timp 1:21:27)

locul II - CANDESCU COSMIN-MARIUS (timp 1:24:57)

locul III - CIUCULIN MIREL IONUT (timp 1:27:09)

 

3. Proba de stafeta 2x10,5 km:

locul I - echipa Runiacs (timp 1:26:57)

 

4. Proba de stafeta 4x5,2 km

locul I - echipa Runaways powered by Kom Doors (timp 1:38:14)

 foto_laura_morar foto_alexandra_banut

Câștigătorii de la cursele copiilor sunt:

  1. Cursa 400 m, copii cu vârsta 4-5 ani:

> fetițe:

locul I – RUSU SONIA

locul II – RĂHĂIAN ANA-MARIA

locul III – FLOREA SARA

> băieți:

locul I – PRESECAN FLAVIUS

locul II – ANASTASIE DARRIN

locul III – CUSNIR ROBERT PAUL

 

  1. Cursa 800 m, copii cu vârsta 6-8 ani:

> fetițe:

locul I – CONSTANTINESCU ADELINA-MARIA

locul II – WERMESHER ALEXANDRA

locul III – FLOREA SOFIA

> băieți:

locul I – MOSORA DRAGOȘ

locul II – OANCEA MIRCEA-TEODOR

locul III – CERCEL RADU

 

  1. Cursa 1.200 m, copii cu vârsta 9-12 ani:

> fetițe:

locul I – BERICSAS ALEXANDRA-MARIA

locul II – TRAPPEN MARIA

locul III – GNANDT ANDREA

> băieți:

locul I – TEODORESCU ALEXANDRU

locul II – SITOIANU OVIDIU-ANDREI

locul III – ROTARU MATEI-ALEXANDRU

SemiMaraton Sibiu 2014 este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Partener eveniment: Takata. Partenerii Curselor copiilor: ProLanguage și Britich Council. Sponsorii evenimentului sunt BCR, Metropolis, Clinica Polisano, Visma, Soft32, SOBIS, SmartBill, Wedding Revolution, Oriflame și All4Fly. Cu sprijinul: Asociația Tonal, Asociația Micii Exploratori, Muzeul ASTRA, Direcția Județeană pentru Tineret Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri Media: MagicFM, Zile și Nopți.

***

Fundaţia Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice - contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite transparent prin intermediul burselor sau a granturilor.

În acelaşi timp, FCS pune la dispoziţia companiilor sibiene care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultanţă pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susţine şi a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunităţii.

 
 
 
Oldal teteje