• Magyar
  • Román

Nagyszebeniek a 19. Szolnoki Gulyásfőző Fesztiválon

2017-09-11 00:47

Vendége volt Nagyszeben az idei szolnoki Gulyásfesztiválnak, amit 19. alkalommal rendeztek meg. Városunkat egy 11 fős delegáció képviselte. Anghel Ciprian Ştefan az ASTRA Nemzeti Múzeum főigazgatója és Serfőző Levente, a HÍD Szebeni Magyarok Egyesülete vezetője Csányi Sándor gulyáskirály meghívására érkeztek a Tisza parti városba. A rendezvényen mintegy 150 csapat főzte meg saját recept alapján a gulyást. Érkeztek vendégek Erdély más településeiről, de volt német, osztrák, észt és még japán gulyásfőző is.

Szolnok_2017_01_b

A háromnapos esemény motoros felvonulással kezdődött, de a fesztivál ideje alatt a kavalkádban feltűntek a betyárruhás kovácsok, a mozgó zongorás, a bicikliző csontváz, és nem maradtak ki a népi viseletbe öltözött gyermekek sem. Idén első alkalommal hirdették meg a Népzenei és Néptáncversenyt a rendezvény keretein belül, ahol tehetséges fiatalok mutatkoztak be a nagyközönségnek. Koncertek, gyerekprogramok, katonai bemutatók színesítették a programot.

Szolnok_2017_03_b

A főzőversenyre szombaton került sor. Nagy Barna és felesége, Gabriella, valamint Boér Zsombor készítették el a szebeni gulyást. 12 óra körül már érezni lehetett a finom illatokat a Tiszaligetben. A mi gulyásunk marhahúsból készült. A fiatalok fatálban, szépen feldíszítve vitték a szakmai zsűri elé.

Az eredményhirdetésre 16.00 órakor került sor. A „korona, az országalma és a jogar” ezúttal Szolnokon maradt, odavaló ugyanis a győztes csapat. Ezen az eseményen azonban valóban nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Hiszen az elkészült ételeknek mindenki örült, mindenki jóllakott, új ismeretségek köttettek, élményekkel gazdagodva tértünk haza.

Simon Andrea

Szolnok_2017_04 Szolnok_2017_02

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje