• Magyar
  • Román

Állásajánlat

2018-03-15 07:07
Logisztikai és kereskedelmi helyettest keresnek

Német cég logisztikai és eladásban szakértőt, angol és magyar nyelvet beszélő személyt keres a nagyszebeni munkapontjához. A hrdetést román nyelven közölték velünk és alább megtalálható a teljes leírás. Részletekért a megadott levelezési címet és telefonszámot lehet használni.

Customer-Service-Specialist-1140x755_b

Clientul nostru este o companie germană ce dezvoltă, produce și furnizează soluții chimice pentru suprafețe din procesele industriale. Din 2001 sunt prezenți cu o filială și în România, iar la începutul anului 2018 și-au mutat filiala la Sibiu.

Descrierea postului:

Suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Asistent comercial și logistică, în cadrul unei companii cu capital german cu sediul în Sibiu.

Este o oportunitate excelentă pentru o persoană care dorește să își construiască o carieră într-un mediu de lucru stabil cu oportunități de dezvoltare profesională.

În calitate de Asistent comercial și logistică, responsabilitățile dumneavoastră principale se referă la gestionarea comenzilor venite din partea clienților precum și menținerea legăturii cu aceștia. Veți prelua comenzi de la clienți, telefonic sau pe e-mail, veți înregistra comenzile în sistem și vă veți asigura că produsele comandate ajung la sediul clientului în timp util. În același timp veți răspunde eventualelor întrebări sau nelămuriri ale clienților despre comenzi și livrări și veți fi responsabil/ă de organizarea stocului și de logistică.

Cerințe:

Este important să fiți o persoană care comunică cu ușurință cu cei din jur, sunteți o fire atentă și meticuloasă, un om în care colegii și superiorii se pot încrede. Este esențial să cunoașteți limba engleză  (aceasta o să fie limba în care veți comunica cu furnizori din  Germania dar și cu colegii dumneavoastră din alte țări), cunoașterea limbii germane și/sau maghiare poate fi un avantaj.

Dacă în experiența dumneavoastră profesională ați lucrat cu SAP, aceste cunoștințe vă vor fi de folos la noul job.  Studiile dumneavoastră universitare care completează profilul acestui job pot fi din domenii diverse ce au legătură cu: management, administrarea afacerilor, relații publice și comunicare, etc.

Dacă aveți cunoștințe despre reglementările ICOTERMS, reclamații privind transportul sau cunoștințe practice privind manipularea transportului intern și internațional (urmărirea, organizarea, rezolvarea problemelor), acestea pot constitui un avantaj.

Beneficii și condiții de muncă:

• 13 salarii;

• tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare de 15 lei;

• mediu de lucru modern, situat în apropierea centrului orașului Sibiu.

Daca vă regăsiți în descrierea de mai sus și credeți că această oportunitate este de interes pentru dumneavoastră atunci sunt bucuroasă să discutăm mai multe detalii despre o posibilă colaborare. Vă rog să îmi trimiteți CV-ul dumneavoastră, în format Europass, pe adresa aplicant@jobconnect.ro.
Pentru mai multe informații vă stau la dispoziție la numărul de telefon 0754.048248.

 
 
 
Oldal teteje