• Magyar
  • Román

Mentor Díjak hatodszor

2015-04-16 02:56
A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány hatodik éve szervezi a Mentor programot

Kolozsvár, 2015. április 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott az ötödik alkalommal megszervezett Mentor Gálán, amelyen meghirdették az új program-kiírást, sorban a hatodikat.

• A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ötödik alkalommal adta át a Mentor Díjakat tanároknak és edzőknek

• A díjátadó gála díszvendége Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok volt, aki az edzői munka elismerésének fontosságáról beszélt

• Idén a díjazottakat több, mint négyszáz jelölésből választották ki

Az idei ünnepség díszvendége Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok volt, aki az edzői munka elismerésének fontosságáról beszélt, megállapítva, hogy a gyakorta háttérben dolgozó edzők, oktatók sikeres generációkat nevelnek, azonban munkájukat ritkán illeti megfelelő erkölcsi vagy anyagi elismerés.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi neves képzőművész alkotását.

„Az elmúlt öt évben a Mentor Díjjal ötven kiváló oktató munkásságát részesítettük nyilvános elismerésben, és megteremtettük annak lehetőségét, hogy a különböző közösségek jelölhessenek személyeket erre a kitüntetésre. Az eddigi díjazottak közös jellemvonása az odaadás és a lelkesedés. Olyan emberekről van szó, akik túllépik a hagyományos oktatói-nevelői szerepkört, és idejüket, tudásukat teljes odaadással és minden anyagi érdek nélkül arra fordítják, hogy a gyermekek életében  maradandó értékeket teremtsenek” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2014. december végéig beérkezett 414 jelölés alapján, 202 jelölt közül. Ezúttal is, miként az előző években, a díjazottak közt van olyan, akit második alkalommal jelöltek. A jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.

„A  díjazottakat egyaránt jelölték egykori és jelenlegi tanítványok, fiatalok, valamint azok a közösségek, ahol tevékenykednek. A különlegesen szép jelölések tükrözik a fiatalok életpályáját meghatározó értékes mentor-tanítvány kapcsolatokat” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2014. évi Mentor Díjasok

Ceredeev Daniela Luminița, román nyelv- és irodalomtanár, Vatra Moldoviței

Dvorácsek Ágoston, fizikatanár, Nagyenyed

Jicman Ligia Letiția, tanár, sakkedző, Temesvár

Mangalagiu Geanina, kémiatanár, Jászvásár

Nistor Mircea, fizikatanár, Vajdahunyad

Nistoroiu Viorica, zongoratanár, Bukarest

Nyiri Zoltán, festő, tanár, Szatmárnémeti

Pelok Mátyás, edző, Arad

Roșca Emilia, franciatanár, Kolozsvár

Székely Géza, képzőművész, tanár, Kolozsvár

A dîjazottakról készült rövidfilmek: https://www.youtube.com/user/MOLRomaniaSocial/videos

 

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor program hatodik kiírását. A korábbi évekhez hasonlóan a jelöléseket 2015. december 31-ig lehet benyújtani. A jelölési űrlap, a kiírás, valamint további részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

A MOL Csoportról és a MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 154 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje