• Magyar
  • Román

Irodalmi pályázati kírás

2015-02-10 02:04

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete,  a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 38. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2015. március 31 – április 3 – ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Sarvar_logo_b Szephalom_logo_b          

Pályázni vers-, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14 - 18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet, írógéppel, számítógéppel - 14 pontos betűnagysággal – írva, de ebben a terjedelemben kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadunk.  

A pályázat benyújtási határideje: 2015. február 28.                                                                

Kérjük, hogy a pályázók vagy e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum vagy pdf fileformátumban), az iroszak@t-online.hu címre küldjék el pályázataikat. (Ez esetben kérjük, hogy az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolájának nevét, címét és e-mail címét is.) Fontos: az e-mailen küldött pályamunkák beérkezéséről csak abban az esetben tudunk visszaigazolást küldeni, ha ezt a szolgáltatást automatikus beállítással eleve kéri az e-mail beküldője. A postán érkező pályázatokat egy példányban kérjük megküldeni. A borítékra a feladó kívülről írja rá, hogy melyik kategóriában pályázik (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „irodalmi tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában pályázik, két külön borítékban küldje el írásait. A postán érkező pályázat belső címoldalán a pályázó tüntesse fel saját nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát is, valamint iskolája nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát. A postán érkező pályázatokat a következő címre várjuk:                                                    

Írók Alapítványa, 1097 Budapest, Lónyay u. 43. fsz. 1.

A pályázat nem jeligés.                                                                                          

Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2015. március 15-ig elküldjük a meghívást az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során a neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.                                         

A beérkezett írások visszaküldését nem vállaljuk. A sárvári irodalmi táborban csak a meghívottak részvételét tudjuk biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. Szükség esetén útiköltség térítést fizetünk.                                                                                                                         

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát kíván:   

Mezey Katalin  sk

szervező, Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa

 

 
 
 
Oldal teteje