• Magyar
  • Román

A szabadságharc fotográfiái Nagyszebenben

2013-03-22 02:40
videóban a Hargita TV összeállítása

Molnár Attila és az általa vezetett Erdélyi Fotográfia Múzeum Egyesület magángyűjteményéből szervezett kiállítási anyag most már Szebenben is látható. A gyűjtemény az 1848 környéki eseményeket, élethelyzeteket foglalja össze, bemutatva a kor fotótechnikája révén az akkori főbb személyiségeket, viseleteteket.


A kiállítást 2012. március 14-én láthatta először a közönség, Csíkszeredában. Idén a szebeni Református Templom Galériájában is sor került a kiállítás megnyitójára, amelyet Március 15. Nemzeti Ünnep alkalmából szervezett meg a Nagyszebeni Kulturális Központ.

 Veres Levente a kiallitast tekinti_s IMG_1866_s IMG_1893_s

A nagyszebeni megnyitóra 2013. március 17-én került sor, Istentisztelet után a helyi magyar közösség jelenlétében, Varró Sándor református lelkipásztor házigazdaként köszöntötte a meghívottakat és megköszönte a kiállítást, Serfőző Levente HÍD elnök, főszervezőként köszönte a már több, mint ötödik alkalommal Hargita Megye Tanács által támogatott kiállításnak lehetőségét. Márton Ildikó Hargita Megye Tanácsa nevében örömét fejezte ki, hogy a nagyszebeni közönség ennyire nyílt a székelyföldi kultúra befogadására, Molnár Attila, a kiállítás kurátora, egyben a képek tulajdonosa bemutatta a képeket és megköszönte Ádám Gyulának a kiállítás kivitelezését, grafikai arculatát. Végezetül Varró Kinga Petőfi Sándor Forradalom című versét szavalta el és felcsendült, orgonakíséretben a Himnusz.
A kiállítás még két hónapig látogatható.

K15_kicsike_b

 

Molnár Attila fényképei

Márton Ildikó fényképei

 

 
 
 
Oldal teteje