• Magyar
  • Román

HUNGARIKUM Hétvége 2010

2010-06-19 09:26
Háromnapos eseménysorozat Nagyszebenben

Szeretettel meghívunk a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda 2010 június 24-25-26-ai programjaira, melyeknek a „Hungarikum Hétvége” gyűjtőnevet adtuk.

Csütörtök – 2010 június 24

Nem mindennapi közös mulatozásra, kerül sor ezen az estén, amikoris székházunk táncházzá változik át, ami este 8-kor kezdődik. Helyszín: Hungarica Kulturális Központ, Felinarului u., 6. sz.

A talpalávaló táncházmuzsikát a Magyarországról érkező GÖNCÖL EGYÜTTES biztosítja. (Tagok: Boldizsár József, kaposvári prímás, Vogl Bertalan, pécsi brácsás, Tóth István, nagybőgős - Vermessy Péter, Művészeti Iskola igazgató). A belépés díjtalan.

Péntek – 2010 június 25

A délutánt 17:00 órakor Teddy (Teodora Stefănuţă) nagyszebeni tetoválóművész festménykiállításkiállításával indítjuk a Hungarica Kulturális Központban, Felinarului 6. sz., Nagyszeben. A belépés díjtalan.

Az este a Kolozsvári Magyar Opera művészeinek az előadásával folytatódik, akik nemzetközi hírű magyar opera- és operettrészleteket fognak előadni este 19:00 órától a Thalia Nagytermében. Fellépnek: György Katalin, Veres Noémi, Naphegyi Béla, Rigmányi István, Pleşa Róbert. Zongorán kísér: Kolcsár Péter. A belépő 10 RON.

operett-est_b_b

Előadás után borkóstolóra invitáljuk önöket a Thalia alagsorába, ahol 21:00 órától enyedi borok kóstolóján vehetnek részt. A borokat bemutatja Győrfy Jenő nagyenyedi borász. Belépő 5 RON, ami 7-8 féle bor kóstolását és sajt-, olajbogyó-, almatálat tartalmaz. A bemutató után a borokból vásárolni is lehet.

white_wine_b

Szombat – 2010 június 26

A kulináris élvezetek sem maradhatnak ki a magyar hétvégén, ezért az Astra falumúzeumba várjuk önöket (esős időjárás esetén a műsort a Felinarului utcai Központban tartjuk), ahol déli 12 órától gulyásfőzés lesz. Több bográcsban is rotyog majd a híres magyar étel, mivel pécsi vendégeink is bemutatják főzőtudományukat. Emellett pedig a gyermekeknek bemutatják és oktatják a nemezelés hagyományát.

Este 20 óra 30 perctől Blénessy Enikő, Nagyszebenben élő (a német társulat tagja) színművésznő NUCA című egyéni Wass Albert-A funtinelli boszorkány regény nyomán előadását tekinthetjük meg az Astra falumúzeumban (esős időjárás esetén a műsort a Felinarului utcai Központban tartjuk).

nuca1 WassAlbert nuca (40)

Az események sora a már hagyományos Idősebb Fiatalok Találkozójával zárul. Időjárástól függően az Astra falumúzeumban vagy a Kulturális Központban szervezzük ezt az eseményt is. A belépés díjtalan.

E-mail levelezés segítségével fogjuk hirdetni az előadások pontos helyszínét, két-három nappal az események előtt. Aki nincs felvezetve és szeretne adatbázisunkba, levelező címével szerepelni kérjük jelentkezzen a hid@szeben.ro hivatalos címünkön.

gulas_b 

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje