• Magyar
  • Román

Concursul de gătit gulyás - 28 iunie 2014

2014-06-05 11:35
ORGANIZARE ŞI REGULI PENTRU BUNA DESFĂŞURARE

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor în aer liber care se vor organiza sîmbătă, 28 iunie în Muzeul în Aer Liber din cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra Sibiu rugăm toţi concurenţii înscrişi la consursul de gătit, precum şi vizitatorii să respecte minimele reguli organizatorice detaliate mai jos. Mulţumim anticipat pentru ajutorul oferit prin respectarea acestora.

Hungarikum 2014_plakat_01_kocka 2 Hungarikum-Napok-2013-24

Înscriere la concurs

Intrarea în Muzeul în Aer Liber Astra – ora 8,30 poarta principală.

Se va intra în mod organizat în grup, inclusiv cu autoturime în coloană pe traseul stabilit şi direcţionat de organizatori. Despachetarea din autoturisme va dura până la maxim ora 9,30 după care toate autoturismele se vor scoate din muzeu în parcarea amenajată de la intrare. Împachetarea de după evenimente se va putea face începând cu orele 16.

Vă rugăm păstraţi curăţenia!

Pentru buna desfăşurare, din punct de vedere igienic şi păstrarea curăţeniei vom pune la dispoziţia participanţilor şi vizitatorilor coşuri de gunoi, saci menajeri şi vom delimita locuri speciale pentru colectarea acestora. Vă rugăm să predaţi locaţiile şi spaţiile primite exact în starea iniţială.

Evenimentele oficiale se vor încheia la orele 18, pentru a putea respecta această oră vă rugăm să programaţi debarasarea spaţiilor maxim la orele 17.

Hungarikum-Napok-2013-1 Hungarikum-Napok-2013-27

CONCURSUL, JURIZAREA ŞI PREMIEREA

- Oficial, concursul de gătit începe la ora 10,00 şi durează până la ora 14,00-14,30 interval orar în care farfuriile destinate jurizării trebuie depuse pe masa juriului.

- Fiecare echipă, pe lângă numele afişat va primii şi un număr de concurs cu ajutorul căruia vom identifica echipa câştigătoare după jurizare.

- Pentru jurizare fiecare echipă va extrage şi o literă, cu aceasta va participa în faţa juraţilor. Juriul nu va cunoaşte asocierea literă-număr, identificarea şi asocierea se va face doar în momentul premierii.

- Juriul se va pronunţa exclusiv pe baza prezentării, gustului referitor la farfurii concurente aferente unor  litere.

- În momentul premierii juriul va pronunţa litere, asocierea cu numerele, implicit cu echipele se va face de către cele două persoane desemnate de organizatori să deruleze acest aspect al concursului, respectiv Ildikó Márton şi Gyöngyi Takács.

- Porţiile alocate juriului vor fi servite în farfurii identice, depuse pe masa juraţilor de voluntarii organizatorilor (cu alte cuvinte nu persoanele concurente se deplasează la masa juriului!). Porţia concurentă poate fi însoţită de pâinea concurentului sau/şi murături restul fiind asigurat de organizator (farfurii, linguri, furculiţe, polonic, şerveţele, etc.).

- Echipele de copii se vor întrece între ele şi vor primii premii speciale.

- La premiere preşedintele juriului enunţă litere, persoanele desemnate de organizator (Ildikó sau Gyöngyi) asociază litera cu numărul iar echipa în cauză trebuie să se identifice cu dublura literei primite în momentul extragerii acesteia din urnă, la începutul concursului. Astfel, în afară de persoanele desemnate de organizator toată lumea, public, concurenţi, inclusiv juriul vor afla doar în momentul premierii echipa/persoanele câştigătoare.

-  În lipsa prezentării dublurii literei enunţate premiile se alocă următorilor clasaţi.

Înscriere la concurs

Hungarikum-Napok-2013-8 Hungarikum-Napok-2013-25

DEGUSTAREA ŞI DESERVIREA MUSAFIRILOR:

- Până la ora 14,00 nimeni nu are voie să ofere spre consum din ceaune, va fi permisă doar degustarea cu linguriţe

- După ce porţiile concurente ajung pe masa juriului (14,00-14,30), atunci când organizatorii dau liber la degustare se pot servii prietenii, cunoscuţii, invitaţii, turiştii, vizitatorii

- Vă rugăm respectuos ca, în afara membrilor echipei toate persoanele să fie servite pe baza prezentării unor Vouchere asigurate de organizator – pentru a putea fi derulată acţiunea în ordine şi disciplină

- Fiecare echipă concurentă, indiferent de cantitatea gătită este rugată respectuos să ofere spre degustare minimum 20 porţii, respectând regula „doar contra Voucher”

- Fiecare porţie oferită spre degustare publicului se va „deconta” la sfârşitul evenimentului la organizator în mod egal valoric 50-50%, pentru acoperirea cheltuielilor ambelor părţi

- Voucherele vor fi asigurate DOAR de către organizator

- Vor beneficia de Vouchere inclusiv invitaţii organizatorilor (dansatori, animatori copii, meşteri populari, etc.)

- Vizitatorii, turiştii vor putea intra în posesia Voucherelor contra unei donaţii (donaţie propusă 10 lei) către organizatori şi echipele concurente într-un loc special amenajat pentru derularea acestei operaţiuni

- La solicitarea voucherelor persoanele vor putea alege ceaunul din care vor dori să deguste (echipa-culoarea-numărul).

- Fiecare persoană va primi de la organizatori pe lângă Vouchere şi farfurii speciale, termorezistente şi de unică folosinţă, lingură, pîine, şerveţele

- O persoană va primi maxim 4 Vouchere deodată

- Procurarea voucherelor se va putea face începând cu ora 12,00, astfel încât dorim să evităm aglomerările inutile şi neplăcerile aferente.

Hungarikum Vedjegy_Szetkorona-1000

 

 
 
 
Oldal teteje