• Magyar
  • Román

Tájékoztató, Rendszabályok és Jelentkezési Lap

2014-05-26 13:53
a Hungarikum Napok keretében szervezett Gulyásfőző versennyel kapcsolatosan

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ 2014-ben is megrendezi a Gulyásfőző versenyt. A már hagyományosnak számító főzőversenyt az Astra Nemzeti Múzeum Szabadtéri Falumúzeumában 2014. június 28-án, szombaton szervezzük.

Zilele Hungarikum2013_05 Hungarikum-Napok-2013-3

A Gulyásfőző versennyel párhuzamosan kézműves vásár, illetve gyermekprogramok zajlanak.

Benevezés:

A Gulyásfőző Versenyre minimum 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Benevezni, 2014. június 25. 16,00 óráig lehet, a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével. Részletesebb tájékoztatást szívesen adunk a 0745.3002340722.231964 telefonszámokon, illetve a hid@szeben.ro, illetve ildiko@szeben.ro e-mail címeken.

Korlátozott számú (15) főzőhely áll rendelkezésre, ha mind a 15 hely elkelt, a nevezést a határidő előtt lezárjuk. A nevezéseket bejelentkezési sorrendben jegyezzük fel.

A verseny programja:

2013. június 28., (szombat) 8.00 – 18.00

08.30 – 09.00 órától: főkapunál találkozás, belépés a Skanzenbe (megszervezve és fegyelmezetten), előkészületek (helyfoglalás, tűzhely előkészítés, stb.)

09.00 – 10.00 óráig: megnyitó: az alapanyagok – disznóhús, hagyma és krumpli átvétele, illetve tűzgyújtás

10.00 – 14.00 óráig: főzés

14.00 – 14.30 óráig: a zsűrizéshez szükséges gulyásadagok leadása, illetve zsűrizés

15.00 órakor: eredményhirdetés és díjkiosztás

18.00 óráig: főzet-értékelő koccintások.

Hungarikum-Napok-2013-24

Zsűrizés:

Az elkészült gulyásokból egy adagot a zsűri asztalánál kell feltálalni, az értékelés ennek kóstolgatása alapján történik.

A zsűrizendő adag tálalásához szükséges kellékeket (tálca és tányér) a szervezők biztosítják, a savanyúságot, szalvétát és egyéb kiegészítőket a versenyzők hozzák magukkal!

Az első három csapatot díjazzuk!

Fontos tudnivalók:

A szervezők a következőket biztosítják:

- 3 kg hús – disznó- vagy marhahúst (benevezéskor ezt tudatni kell a szervezőkkel), a szervezők által biztosított 3 kg. hús fölötti rendeléseket 25 lej/kg. marhahús, illetve 15 lej/kg. disznóhús árakban biztosítjuk a csapatoknak. Ez igénnyel kapcsolatosan is, kérjük idejében értesítsenek.

- 2 kg. hagyma

- 5 kg. krumpli

- víz

- tűzifa

- zsűrizéshez szükséges kellékek (savanyúságon kívül)

 - egy db. asztal, 1 db. pad

- a látogatók kiszolgálásának megszervezése és a szükséges tányérok, kenyér, villa, szalvéta, voucherek kiosztása, stb. – az ételfelszolgálással kapcsolatos teendőket és rendszabályt mindenkivel tudatjuk, írásban e-mailen és az esemény reggelén nyomtatott formában, amellyel aláírással egyetért minden benevezett csapat.

A többi hozzávalót, fűszereket és a konyhai segédeszközöket (beleértve a bográcsot állvánnyal) a versenyzők maguknak biztosítják!

- Gázpalack használata tilos!

- A versenyzők elhelyezése az udvaron, nyílt téren történik. A berendezés épségéért a csapat felel.

A kísérő kézműves- illetve gyermekműsorokat Kovászna Megye Tanácsa támogatásával az Összetartozunk program keretében szervezzük.

Hungarikum Napok 2013_04

Hagyományos mesterségeket mutatnak be:

Demeter Miklós - népi hangszerkészítő, Petrova Anasztázia - nemezelő, fajátékok, Lőrincz Annamária - bútorfestő, Kiss Dániel - csontfaragó, Timaru Constantin - zománcékszerek, Péter Alpár - bikfalvi kályhacsempék

Gyermekműsorok:

Kézműves tevékenységeket a gyerekeknek a Guzsalyas Játszóház munkatársai tartanak, ez alkalomból is jurtát állítanak fel a helyszínen.

http://www.guzsalyas.ro/jatszohaz_hu.php

 Hungarikum-Napok-2013-9

BETARTANDÓ SZABÁLYOK ÉS LEBONYOLÍTÁSI MÓD

• Belépő a Falumúzeumba – 8,30 órakor, mindenki egyszerre, autóval is be lehet jönni, sorban a megjelölt úton. A lepakolás max. 9,30 óráig tarthat, majd minden autót ki kell vinni a falumúzeum parkolójába. Visszapakolni és autót újra behozni a helyszínre csak az esemény végén lehet, 16 óra után.

• A tisztaságra kérjük vigyázzanak! A szervezők, a tisztaság fenntartása érdekében szemetes zsákokat, elkülönített szemetes helyeket és tisztítási eszközöket bocsátanak rendelkezésre, ezeket bátran igényeljék a szervezőktől. Minden csapat pakoljon el a saját helyén mindent, hogy úgy adhassuk át a helyszínt, ahogy kaptuk. Jövő évben is szükségünk lesz a partnerségre!

• A Falumúzeumban 18 óráig lehet maradni. Arra kérjük a csapatokat és résztvevőket, hogy legkésőbb 17 óráig időzítsék a kényelmes időtöltést, majd kezdjenek pakolni.

 BENEVEZEK

GULYÁSFŐZŐ VERSENY, KÓSTOLÓ, LÁTOGATÓK KISZOLGÁLÁSA

Verseny, zsűrizés, díjkiosztás:

- A főzőverseny hivatalosan 10 órakor kezdődik, és 14-14,30 óra között a zsűri asztalára kell helyezni a csapat főztjét.

- Minden csapat, a neve mellett számot kap, ezek szerint fogjuk beazonosítani a nyertest.

- Minden csapat betűt fog kihúzni egy urnából, saját kezűleg és nem fogja ismerni ennek tartalmát hanem a lezárt, titkosított másolat-borítékot gondosan elteszi és a díjazáskor bontja/mutatja meg!

- A zsűri betűkkel megjelölt kóstolókat értékelnek, nem fogják ismerni a betű-szám azonosítást, párosítást,

- A nyertesek kihirdetésénél azonosítjuk a számokat a betűkkel, amelyet a szervező csapatból két személy végezhet: Márton Ildikó és Takács Gyöngyi.

- A zsűrinek szánt adagokat azonos edényekbe fogják tálalni a versenyzők, szigorúan a szervezők által kinevezett önkéntesek segítségével (magyarán nem a versenyző viszi a zsűrinek, hanem az önkéntes!). A gulyás mellé savanyúságot, kenyeret, vagy egyéb ínyencségeket lehet kínálni/tenni. A zsűrinek szánt terítéket, tálakat, tányérokat, evőeszközöket, szalvétát, egyebeket a szervezők biztosítják.

- A gyerekcsapatok külön, egymás között versenyeznek, külön díjban részesülnek.

- A díjak kiosztásánál a zsűri elnöke, a döntések szerinti betűt mondja be hangosan, a szervező csapat megbízott személye (Ildikó vagy Gyöngyi), pedig azonosítja a betűt a számmal, tehát a csapattal. A felszólított Csapatnak kötelező felmutatni, átadni a fel nem bontott borítékot, amelyet mindenki láttára kibontanak, azonosítanak és ezzel hitelesítve a díjakat. Így mindenki CSAK akkor, helyben fogja megtudni a nyerteseket.

- Hitelesítés hiányában a díjak, sorrendben a következő csapatokat illetik.

 BENEVEZEK

Fogyasztás, látogatók kiszolgálása:

- 14 óráig nem szabad a gulyásokból fogyasztani és senkinek sem szabad felszolgálni az üstökből, csupán kóstolni lehet kiskanalakkal, esetleg.

- Miután a zsűri elé kerültek az adagok (14,00-14,30), amikor a főszervezők bejelentik, azt követően lehet felszolgálni az ismerősöknek, barátoknak, látogatóknak és turistáknak.

- A csapat tagjain kívül mindenkinek Voucher (étkezési jegy) ellenében lehet/kell felszolgálni a gulyásokból!

- Minden csapat, a főzött mennyiségtől függetlenül minimum 20 adagot, a felszolgálási szabályzatot betartva (Voucher ellenében!) köteles felszolgálni.

- Minden felkínált gulyást, az esemény végén a szervezők visszahonorálják a csapatoknak, az adományok fele (50%) értékével, a saját költségek fedezése érdekében.

- Az adományok ellenében kiváltott Vouchereket CSAK a szervezők biztosítják.

- Vouchereket kapnak a Hungarikum Napok meghívottai, vendégei, szervezői is.

- Látogatóknak, turistáknak a Vouchereket (étkezési jegyek) adomány ellenében, elkülönített helyen a szervezők osztogatják.

- Egy Voucher ajánlott adományi ára 10 lej,

- A Vouchereket elkülönített helyen lehet megváltani, pontosan kérve a gulyásfőző azonosító számát/nevét, színes Vouchereket készítünk a könnyebb azonosítás érdekében.

- A Voucher megváltásakor minden személy edényt, kiskanalat, kenyeret, szalvétát is kap,

- Egy személy max. 4 étkezési jegyet válthat be, egyszerre,

- Esemény végén minden csapat megkapja az eladott gulyások ellenértékét, hogy az elkészítéshez szükséges költségeit fedezhesse,

- Minden csapat minimum 20 adagot szabad kiosztásra adományoz, látogatóknak, turistáknak.

- Mindent CSAK Voucherek (étkezési jegyek) ellenében lehet felszolgálni,

- A Voucherek 12 órától igényelhetők, és a kényelem érdekében ajánlott is azokat idejében beszerezni.

A Szervező Bizottság

BENEVEZEK

 
 
 
Oldal teteje