• Magyar
  • Román

Evenimente in ATRIUM Classic Caffe

2011-10-21 14:05
Sibiu, 3-5 noiembrie 2011 - Ars HUNGARICA

În parteneriat cu Atrium Classic Caffe în serile de joi, vineri şi sâmbătă evenimentele zilei se vor încheia la această cafenea de la ora 22.

logo alb_b

Joi seara, în 3 noiembrie după un spectacol one man show prezentat de Levente Kocsárdi vor concerta trupa APNOE din Ungaria.

Formaţia Apnoe vine din Ungaria iar componenţii trupei sunt reprezentanţi ai mai multor stiluri: rock, disco, clasic. Pasiunea comună pentru valorile muzicii populare şi tradiţionale maghiare i-a reunit într-o formulă modernă, cu influenţe rock and roll, iar cu infuziile umoristice din texte muzica lor devine foarte atractivă şi plăcută.

Concertele lor, atât cele pe scene de festivaluri dar şi cele din cluburi au o tentă „folk-underground” originală.

Apnoe_01_b

Levente Kocsárdi este originar din Sibiu, unde a terminat şi liceul. Aici s-a împrietenit pentru prima dată cu arta interpretativă fiind un membru de bază a trupei de actori amatori maghiari condusă de doamna Lily Krauss Kalmár.

În acest moment este actor la Teatrul Maghiar De Stat "Csiky Gergely" din Timişoara. A terminat actoria în Cluj-Napoca la Universitatea Babes-Bolyai facultatea de Litere secţia actorie în 1997 şi joacă în limbile maghiară şi romană. A colaborat cu mai multe teatre din ţară şi de peste hotare în diferite roluri, la Sibiu a fost prezent şi în piesa Amor Omnia, un spectacol prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de anul trecut. Artist cu calităţi deosebite Levente are şi o carieră solo, interpretările sale, dintre cele mai deosebite şi îndrăzneţe fiind appreciate chiar de către renumiţi actori consacraţi în spectacole one man show, precum şi de către publicul din Austria, Germania, Suedia unde este annual rechemat.

KocsardiLevente_01_b

În cadrul festivalului Ars HUNGARICA Levente Kocsárdi va susţine două spectacole, joi şi vineri în Atrium: o parodie după texte de Salvador Dali- Jurnalul unui Geniu în limba română şi spectacolul Marmeladov, o monodramă după romanul “Crimă şi pedepsă” de Dostoievskiy, spectacol prezentat în limba maghiară.

ORPHEUSZ BANNER 2011_b

Seara de sâmbătă este rezervată unui concert care cu siguranţă va destinde atmosfera. Trupa ORPHEUSZ din Odorheiu Secuiesc are în repertoriu mai ales piese proprii de o calitate excelentă dar şi piese prelucrate în stil original din repertoriul internaţional.

Formaţia a fost înfiinţată în anul 1996 şi până în 2007 au susţinut nenumărate concerte în cafenele, pub-uri, festivaluri. Au cutreierat tot Ardealul, au susţinut concerte în peste 50 oraşe mari şi mici. Anul 2007 a însemnat - după câteva schimbări şi în componenţa formaţiei - anul în care au început şi concertele pe scene, se poate spune că Orpheusz s-a maturizat. Stilul abordat este blues-folk, în majoritate compoziţii proprii dar şi piese din repertoriul internaţional. Membrii formaţiei combină armonios mai multe instrumente delectând publicul cu o muzică plăcută, deosebită şi relaxantă. Componenţa formaţiei: Vass István – ghitară, voce, slide, texte, Sima Endre – ghitară bass, voce, fluier, Nagy Magyari Zoltán – vioară, ghitară, mandolină, voce, Gothárd Csaba - muzicuţă, ghitară, voce, texte, Nagy Levente – tobe.

 

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje