• Magyar
  • Román

Caravana Artei și Meșteșugului la Sibiu

2015-07-02 06:15
10-12 iulie 2015 - Muzeul în Aer Liber al CNM Astra

Caravana Artei și Meșteșugului ajunge între 10-12 IULIE la MUZEUL IN AER LIBER al Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu,  în cadrul Festivalului Zilele Hungarikum. După Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca și Mediaș, această inițiativă - menită să celebreze Ziua Mondială a Artei și Meșteșugului va fi găzduită de CNM Astra, prezentând ateliere deschise ale meșterilor cu demonstrații și programe pentru copii unde cei doritori vor putea să se inițieze în tainele unor meserii precum țesutul la război, suflarea sticlei, pictură, olărit sau prelucrarea metalelor.

 whd3x1banner_b

Programul zilnic al activităților pentru copii, respectiv a demonstrațiilor este vineri şi duminică între orele 11-12 și după masă între 14-16, iar sâmbătă între orele 10-16.

Pe lângă târgul meșteșugarilor veți găsi bunătăți preparate după rețete tradiționale, afumături, specialități de bânză și cașcaval, dulciuri, jucării, podoabe, dar puteți admira și două expoziții stradale:

-          Nicu Cociorvă (Bacău): Icoane în straie românești

-          Kovács Piroska: Porțile secuiești: patrimoniu și identitate

Prin acest șir de evenimente România devine a treia țară (după Iran și Portugalia), care celebrează Ziua Mondială a Artei și Meșteșugului marcată de către Consiliul Mondial al Meșteșugarilor (World Crafts Council) pe data de 10 Iunie.

Organizatorii caravanei și inițiatorii proiectului își exprimă speranța, ca de anul viitor să li se alăture cât mai multe organizații și instituții de profil din lume, organizând la rândul lor diferite evenimente în zona lor de acțiune, oferind treptat o amploare într-adevăr mondială a acestei mișcări menite să atragă atenția lumii asupra patrimoniului material și imaterial reprezentat de activitățile meșteșugărești și de practicanții acestora: artiștii populari și meșteșugarii de pretutindeni.

Oricine dorește să se implice, își poate publica gratuit evenimentele planificate pe site-ul: www.artsandcraftsday.com, construit cu scopul monitorizării și mediatizării acestora.

Complexul Naţional Muzeal Astra, Breasla Meșteșugarilor din Transilvania şi Asociaţia Maghiarilor din Sibiu "HID" vă așteaptă!

EKCeh_logo RO_b

 
 
 
Oldal teteje