• Magyar
  • Román

Concert ZOLBERT - saxofonist, compozitor, producător

2018-03-26 18:10
Smooth jazz, funk, soul, pop instrumental

În 2016 Zolbert și-a lansat propriul festival numit Zolbert Jazz & Wine Fest, introducând un nou concept pe scena festivalurilor din Ungaria prin împerecherea unui vin excelent local cu un jazz de ultimă oră. Piesa "Frappé" este câștigătoarea concursului "Smooth Jazz Song" din Zugló (2013). Piesa "Friendship" este câștigătoarea Concursului Jazzy Jazz Song de la 90.9 Radio Jazzy. ZOLBERT vine la Sibiu și va oferi un concert extraordinar în Atrium pe data de 19 aprilie 2018, de la orele 21.

Zolbert_2017_09_preview_b

sopran-, alt-, tenor-, și baritonsaxofon, flaut

Pe la mijlocul adolescenței, după o pauză la tobe a luat saxofonul și, stimulat de descoperirea lui Grover Washington Jr., David Sanborn și Everette Harp inspirat și de muzica lui Dave Koz, Gerald Albright și Brian Culbertson nu a mai pus-o jos. În 2009 a înființat o trupă pentru  a comemora 10 ani de la moartea eroului său muzical, Grover Washington Jr. Inițial adunată doar  pentru un eveniment unic, trupa a evoluat în Grover Washington Jr. Memorial Band - o formație care a devenit foarte rapid iubită pe scenele de jazz, concertând regulat în Budapesta și în Elveția.

Încântat de succesul trupei, Zolbert și-a dezvoltat propriul material și a luat hotărârea de a se lansa solo. În 2013, una dintre compozițiile sale timpurii, Frappé a câștigat primul premiu într-un concurs dintr-un club de smooth jazz. În 2014 a câștigat premiul mare în concursul anual de muzică pe 90.9 Jazzy, cea mai importantă stație de jazz din Budapesta. Muzica lui a devenit cunoscută, iar expunerea i-a adus o înțelegere cu Tom-Tom Records, una dintre cele mai cunoscute case de discuri independente din Ungaria. Un alt punct culminant al anului 2014 a fost un concert la VeszprémFest, una dintre cele mai importante festivaluri de jazz din Ungaria. Albumul de debut al lui Zolbert, intitulat One a fost lansat în aprilie 2015 pe Tom-Tom Records. Titlul nu a fost doar o referire la starea de debut a albumului, ci și la "naștere", nașterea inspirației muzicale care a dat naștere celor 11 compoziții ale albumului ce cuprinde o serie de stiluri, de la smooth jazz, prin funk la soul.

Zolbert_2017_01_preview Zolbert_04

Albumul s-a bucurat de un succes impresionant pe radiourile americane de smooth jazz. Una dintre single-urile sale, Frappé a fost votată a 10-a cea mai bună piesă a anului 2015 pe lista TOP 25 a legendarei stații Jazztrax.

În 2016 Zolbert și-a lansat propriul festival numit Zolbert Jazz & Wine Fest, introducând un nou concept pe scena festivalurilor din Ungaria prin împerecherea unui vin excelent local cu un jazz de ultimă oră.

Piesa "Frappé" este câștigătoarea concursului "Smooth Jazz Song" din Zugló (2013)

Piesa "Friendship" este câștigătoarea Concursului Jazzy Jazz Song de la 90.9 Radio Jazzy.

      

Data: joi, 19 aprilie, ora 21:00

Locația: Atrium

Preț bilet: 20 lei, cu rezervarea locurilor la nr. de telefon: 0723.287486 

 
 
 
Oldal teteje