• Magyar
  • Román

Concerte nocturne la Ars HUNGARICA 2014

2014-10-22 11:49

Centrul Cultural Maghiar organizează de mai mulţi ani concerte de jazz, rock, pop, folk, spectacole de teatru, proiecţii de filme şi alte evenimente împreună cu partenerii de la Atrium Cafe Bistro & Art, de lângă Podul Minciunilor. Aceste spectacole se bucură de un real interes din partea tuturor spectatorilor şi iubitorilor de evenimente de calitate într-un spaţiu deosebit de familiar şi cu o atmosferă parcă uitată de mai multe secole între zidurile cetăţii lui Herrmann. În fiecare zi a festivalului cultural Ars HUNGARICA este programat un spectacol-concert în această locaţie, unde intrarea va fi 10 lei, cu rezervarea locurilor la numerele de telefon 0723.287486.

 atrium-banner_b

Concertele programate între 12 şi 16 noiembrie 2014 la Atrium Cafe Bistro & Art sunt următoarele:

Miercuri, 12 noiembrie

Rrreborn

Réka Barabás - voce, Alexandra Fits - pian, Tamás Barabás – bass

Spectacolul-concert a fost inspirat de superbele melodii ale celebrei Katalin Karády şi vor fi prezentate de actriţa Réka Barabás, Alexandra Fits - pian, voce, autoare şi Tamás Barabás la chitarő bass, compozitor.

Legendara actriţă, cântăreaţă Katalin Karády (8 decembrie 1910, Budapesta – 1990. o februarie 1990, New York) a rămas în inimile tuturor prin gingăşia, feminitatea cu care interpreta. După propriile-i cuvinte a interpretat fiecare melodie cu sufletul. A trăit o viaţă tumultuoasă iar împreună cu fidelitatea pentru vocaţia artistică au pus o amprentă puternică pe melodiile care i-au fost compuse, creând o atmosferă specială atunci când interpreta. Şanzonetele ei trezesc gânduri, sentimente profunde chiar şi în ziua de azi. Melodiile Karády sunt comori rare şi poate tocmai de aceea reeditarea acestora într-o intepretare modernă este un privilegiu şi o provocare. Poate ne tresaltă inima...

Barabas Reka_online alexandra-fits

Joi, 13 noiembrie

TeoDora & Band

Teodora Bîrsan – voce, Sándor Medve – trompetă, Alex Petre – chitară, Mircea Ittu - chitară bass

TeoDora & Band înseamnă un grup de prieteni din Sibiu pe care muzica i-a adus împreună. Teodora este bine cunoscută publicului sibian, având numeroase concerte în Sibiu cât şi în ţară şi în străinătate.

Formaţia abordează diferite stiluri muzicale începând de la jazz până la pop-rock, asigurând o atmosferă plină de căldură şi energie. 

În concertul din cadrul festivalului ArsHungarica, veţi putea asculta melodii din repertoriul internaţional cât şi piese proprii ale formaţiei.

Teodora_01_online Teodora_02

Vineri, 14 noiembrie

Vecker

Nemes Tibor – vocal, Cîndea Tamás – guitar, Simó Péter - bass guitar, Máthé Péter – piano, Pethő Csaba – guitar, Iszlai Tamás - drum

Formaţia Vecker a fost fondată în tomna anului 2011. Pentru unii a fost o joacă pentru alţi ceva mai mult.  Fondatorul trupei este Nemes Tibor şi încă din primele clipe el conduce acest grup târgmureşean, fiind şi vocea trupe.

Acum un an, chiar aici la Sibiu s-a alcătuit actualul line up. Putem spune că aici împlineşte Vecker un an de la venire chitaristului Szász Hunor. Ceilalţi membrii ai formaţiei sunt Pethő Csaba chitarist, la clape joacă Mathe Péter, basistul formaţiei este Simó Péter iar la tobe Iszlai Tamás.

Vecker_koncert_04_kocka Vecker_koncert_03

Sâmbătă, 15 noiembrie

Gyárfás István Trió (HU)

István Gyárfás – ghitară, Zoltán Oláh – contrabas, Balázs Cseh – percuţie

István Gyárfás Trio este una dintre cele mai populare trupe de jazz din Ungaria.

Au scos cinci albume în total (Live at the Jazz Café, Midnight in Pest, Tale, Nairobi Romance és Old Amsterdam) cu diferiţi muzicieni invitaţi, printer care Csaba Deseő, Juli Fábián, Gábor Wiland, saxofonistul american Big Red Ron.

Au participat cu mare succes la nenumărate festivaluri din Ungaria şi de peste hotare, au concertat de mai multe ori în Kenia şi Indonezia.

În concertele susţinute în întreaga lume i-au avut invitaţi, printre alţii pe soliştii Joe Murányi, Carol Cass, Sidney Ellis, Agostino DiGiorgio, Tommy Vig, Bosko Petrovic, Eldad Tarmu, Kim Hutchcroft sau Herbie Mann. István Gyárfás a fost ales de prestigioasa publicaţie jazzma.hu drept ghitaristul de jazz al anului 2014.

Gyarfas IStvan Trio_online_01_b

Duminică, 16 noiembrie

Peet Project (HU)

Peet Project este un grup tanăr jazz-pop-funk de renume internaţional din Ungaria.

Au debutat cu succes la mari festivaluri de jazz din SUA în 2013.

Apărută încă din 2008, cariera trupei s-a lansat atunci când a câştigat marele premiu la un concurs muzical organizat de 90,9 Jazzy, cel mai titrat post de radio de gen din Budapesta.

Albumul lor de debut, Pink Spirit a fost lansat imediat, urmat de Turn You On în 2011 şi a treia înregistrare a lor, Overseas, în mai 2013.

Muzica Peet Proiect este un amestec de energie tinerească, jazz, funk şi pop, construit în jurul violonistului /cântăreţului Péter "Peet" Ferencz centrat în mod egal pe vioară, saxofon şi alte instrumente solo.

 Peet Projact_01_online_b

 

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje