• Magyar
  • Román

Concursul de gătit gulyás - 11 iulie, Muzeul în Aer Liber

2015-06-25 17:47
Zilele HUNGARIKUM, Sibiu - 10-12 iulie 2015

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor în aer liber care se vor organiza sîmbătă, 11 iulie în Muzeul în Aer Liber - Târgul Ţărănesc din cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra Sibiu rugăm toţi concurenţii înscrişi la consursul de gătit, precum şi vizitatorii să respecte minimele reguli organizatorice detaliate mai jos. Mulţumim anticipat pentru ajutorul oferit prin respectarea acestora.

Formular înscriere la concursul de gătit

Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (30 of 141)_b

Organizare şi regulament desfăşurare

Intrarea în Muzeul Satului – 8,00 - 8,30 poarta principală.

Se va intra în mod organizat în grup, inclusiv cu auto în coloană pe traseul stabilit şi direcţionat de organizatori. Despachetarea din autoturisme va dura până la ora 9,30 după care toate autoturismele se vor scoate din muzeu în parcarea amenajată de la intrare. Împachetarea de după evenimente se va putea face începând cu orele 16.

Vă rugăm păstraţi curăţenia!

Pentru buna desfăşurare, din punct de vedere igienic şi păstrarea curăţeniei vom pune la dispoziţia participanţilor coşuri de gunoi, saci menajeri şi vom amenaja locuri speciale pentru colectarea acestora. Vă rugăm să predaţi locaţiile şi spaţiile exact în starea iniţială.

Evenimentele oficiale se vor încheia la ora 18, pentru a putea respecta această oră vă rugăm să programaţi debarasarea spaţiilor maxim la orele 17.

gulyasfozes (5 of 6)_s Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (125 of 141)_s Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (92 of 141)_s

Formular înscriere la concursul de gătit

CONCURSUL DE GĂTIT, DEGUSTAREA ŞI DESERVIREA MUSAFIRILOR

Concursul, jurizarea şi premierea:

- Concursul din acest an se va organiza pe două categorii distincte de concurenţi: PROFESIONIŞTI – aici se includ toate echipele şi persoanele care au câştigat premiul I. în anii precedenţi, precum şi echipe ale unităţilor de deservire în domeniul turismului (restaurant, bistro, hotel, motel, etc.) şi AMATORI - unde pot concura persoanele (fizice, juridice) neincluse în prima categorie.

- Oficial, concursul de gătit începe la ora 10,00 (în intervalul 8,30-10,00 se vor derula operaţiunile logistice de organizare a spaţiilor, locurilor de gătit, predarea-primirea vetrelor, meselor, alimentelor solicitate, etc.) şi durează până la ora 14,00. În intervalul orar 14,00-14,30 farfuriile destinate jurizării trebuie depuse pe masa juraţilor.

- Fiecare echipă, pe lângă numele afişat va primi şi un număr de concurs cu ajutorul căruia vom identifica echipa câştigătoare după jurizare

- Pentru jurizare fiecare echipă va extrage şi o literă, cu aceasta va participa în faţa juraţilor. Juriul nu va cunoaşte asocierea literă-număr, identificarea şi asocierea se va face doar în momentul premierii.

- Juriul se va pronunţa exclusiv pe baza prezentării, gustului referitor la farfurii concurente şi aferente unor litere

- În momentul premierii juriul va pronunţa litera, asocierea cu numerele, implicit cu echipele se va face de către cele două persoane desemnate de organizatori să deruleze acest aspect al concursului.

- Porţiile alocate juriului vor fi servite în farfurii identice, depuse exclusiv de voluntarii organizatorilor (cu alte cuvinte nu persoanele concurente se deplasează la masa juriului!). Porţia concurentă poate fi însoţită de pâinea concurentului sau/şi murături restul fiind asigurat de organizator (farfurii, linguri, furculiţe, polonice, şerveţele, etc.)

- Echipele de copii se vor întrece între ele, vor fi premiate separat

- La premiere preşedintele juriului enunţă litera, persoanele desemnate de organizator asociază această literă cu numărul iar echipa în cauză trebuie să se identifice cu dublura literei primite în momentul extragerii acesteia din urnă, la începutul concursului. Astfel, în afară de persoanele desemnate de organizator toată lumea, public, concurenţi, inclusiv juriul vor afla doar în momentul premierii echipele câştigătoare.

- În lipsa prezentării dublurii literei enunţate premiile se reportează la următorii clasaţi.

Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (7 of 141)_s Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (18 of 141)_s Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (32 of 141)_s

Deservirea musafirilor:

- Până la ora 14,00 nu se oferă spre consum din ceaune, va fi permisă doar degustarea cu linguriţe

- După ce porţiile concurente ajung pe masa juriului (14,00-14,30) se poate servi publicul larg (prieteni, vecini, cunoscuţi, invitaţi, turişti, vizitatori, etc.).

- Vă rugăm respectuos ca, în afara membrilor echipei toate persoanele să fie servite pe baza prezentării unor Vouchere asigurate DOAR de organizator – pentru a putea fi derulat evenimentul în condiţii cât mai civilizate.

- Fiecare echipă concurentă, indiferent de cantitatea gătită este rugată să ofere spre degustare minimum 20 porţii, respectând regula „contra Voucher”

- Fiecare porţie oferită spre degustare publicului se va „deconta” la sfârşitul evenimentului la organizator în mod egal valoric 50-50%, pentru acoperirea cheltuielilor ambelor părţi

- Vor beneficia de Vouchere inclusiv invitaţii organizatorilor (dansatori, animatori copii, meşteri populari, etc.)

- Vizitatorii, turiştii vor putea intra în posesia Voucherelor contra unei donaţii (donaţie propusă 10 lei) într-un loc special amenajat pentru derularea acestei operaţiuni

- La solicitarea voucherelor persoanele vor putea alege ceaunul din care vor dori să deguste (echipa-culoarea-numărul).

- Fiecare persoană va primi de la organizatori pe lângă Vouchere şi farfurii speciale, termorezistente şi de unică folosinţă, lingură, pîine, şerveţele

- O persoană va primi maxim 4 Vouchere.

- Procurarea Voucherelor se va putea face începând cu ora 12,00, astfel încât dorim să evităm aglomerările inutile şi neplăcerile aferente. 

Mulţumim, anticipat tuturor persoanelor pentru înţelegere şi colaborare!

Hungarikum Napok 2014_Szeben_szombat (10 of 141)_b

 
 
 
Oldal teteje