• Magyar
  • Román

Dr. Zoltán Ábrám: Fereastră spre lume

2014-01-27 01:50
Expoziţie foto - Turnul Sfatului, vernisaj: 30 ianuarie 2014, orele 18

Dr. Zoltán Ábrám este profesor universitar la Universitatea de Medicină din Tg. Mureş şi la Universitatea Sapientia din Cluj Napoca, este vicepreşedintele Societăţii de Cultură Maghiară din Transilvania. A primit numeroase premii atât pentru activitatea didactică, cât şi pentru coordonarea activităţilor ecumenice şi culturale ale comunităţilor maghiare din Transilvania.

abram-zoltan_b

Este născut în anul 1963 din familie de intelectuali şi împreună cu soţia Noémi (profesoară) au cinci copii. În timpul liber se dedică pasiunilor sale, printre care fotografia.

Fotografiile sale au fost selectate în numeroase prezentări colective iar din anul 2000 o serie de expoziţii personale au putut fi admirate în multe oraşe din România.

Lucrările ce poposesc şi la Sibiu fac parte din colecţia personală realizată cu ocazia îmlinirii vârstei de 50 ani şi cuprind, poate cele mai sugestive cadre realizate de artist în ultimii ani. Tematica fotografiilor expuse este diversă însă ne călăuzesc printre valorile cele mai importante în viziunea artistului: credinţa, dragostea pentru familie şi comunitate. Prin lucrările sale Dr. Zoltán Ábrám doreşte să transmită marea sa dragoste faţă de semeni şi să ne transmită marea sa bucurie: a iubi şi a fi iubit.

 

Organizator: Asociaţia HID – Centrul Cultural Maghiar

Parteneri: Asociaţia de Cultură Maghiară din Transilvania, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Abram_72_b

 
 
 
Oldal teteje