• Magyar
  • Román

Studio 9 - expoziţie

2009-05-12 13:41

Gruparea Studio 9 s-a închegat în urma unei chemări de-a se dezvălui publicului care s-a consacvat artei.

Câţiva artişti din Ciuc şi-au zis să ne manifeste prin nişte expoziţii care prin periplul lor pot participa la crearea unei viziuni – nu zic exhaustive – asupra unei felii al artei plastice din Ciuc.

 

Studio9_Nagyszeben_07_BiroSaci Studio9_Nagyszeben_05_Botar

 

De ce denumirea Studio 9? Fiindcă 9 artişti au avut la momentul primei expoziţii, lucrări dea gata.

Gruparea nu reprezintă nici un curent artistic şi nu vrea să fie o exponentă a unei şcoli sau directive artistice. Ea este întrunită din cauza unei nevoi pur şi simplu de-a se manifesta.

Creatorii - fiecare dintre ei – sunt personalităţi cu viziuni de sine stătătoare. Fiecare artist îmbogăţeşte paleta expoziţională cu ce are mai bun din punct de vedere profesional. Este un fapt interesant ca prin multitudinea de idei şi forme de manifestare nu se creează senzaţia de haotic sau de necontrolat. Fiecare personalitate are prilejul de-a se manifesta individual şi în ciuda acestor manifestări diverse, necorelate anterior, fără nici o direcţionare prealabilă, ansamblul expoziţional are puterea de-a sugera o atmosferă închegată.

Unitatea se realizează prin comunicare omogenă, prin abordarea fidelă ale diferitelor realităţi dar alegând căi diverse de expunere, compunere, reamenajare mentală şi recognificare ale impulsurilor care sunt demne de a abordare artistică.

Dacă vă uitaţi cu atenţie, expoziţia conferă un aer de rigurozitate, de ordine. Acest deziderat este emanaţia atitudinii comune, a percepţiei comune despre viaţă, care la rândul ei este îmbinată în realităţile crude, crunte sau vesele ale locului de baştină.

Lucrările prezentate sunt exemple elocvente, pornind de la percepţia clasicistă către noncomformism. Aceste lucrări încearcă printr-o abordare artistică zisă conservatoristă –dar cu ajutorul unor abordări neconvenţionale- o tratare ale problemelor în primul rând printr-o abordare antropocentristă şi are ca scop, iniţierea spectatorului într-o lume a noastră, care de fapt e comună, e a noastră a tuturor.

Studio9_Nagyszeben_03

Studio9_Nagyszeben_02

 

Studio9_Nagyszeben_01

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje