• Magyar
  • Román

Lifelover - concert Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint (HU)

2014-08-01 03:35
25 şi 26 august 2014 - Sibiu, Atrium Cafe Bistro & Art

Seară specială în 25 august la Atrium Cafe Bistro & Art. Invitaţii Centrului Cultural Maghiar din Sibiu vor fi Harcsa Veronika şi Gyémánt Bálint din Ungaria în cadrul turneului de promovare a noului album Lifelover. Concertul va începe la ora 21.00, intrarea: 10 lei cu rezervarea locurilor.

veronika plakat_72_kocka_b

Duo-ul Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint este duetul unei cântăreţe şi a unui chitarist de excepţie, cu o atmosferă deosebită.

Harcsa Veronika este o tânăra cântăreaţă de jazz care a absolvit catedra de jazz a Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. În 2005 şi-a fondat propria formaţie de jazz cu care în acelaşi an a editat un disc cuprinzând standarde de jazz. Cele două albume editate în 2008 cuprind deja compoziţii proprii ale cântăreţei. Pe lângă numeroasele concerte de jazz, Harcsa Veronika participă activ la producţii de artă contemporană şi muzică electronică, compune muzică pentru spectacole teatrale. A colaborat ca invitată cu formaţii precum Nicola Conte Jazz Combo, Thomas Siffling Trio, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Freestyle Chamber Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Fugato Orchestra şi Colorstar. A participat la festivaluri din Japonia, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Belgia, Olanda, Israel, Grecia, Slovacia, Serbia şi România.

HVGYB GlĂłdi BalĂĄzs2_b

Gyémánt Bálint este unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de jazz din Ungaria. În 2007 a obţinut o bursă de studii la Academia de Muzică Norvegiană, fiind primul student maghiar al acestei instituţii, iar în 2008 a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, catedra de jazz. În interpretarea sa se regăsesc insiraţii tehnice şi muzicale dobândite în diferite genuri muzicale. Este adeptul looperului pe care îl utilizează cu măiestrie unică. Bálint este membru de bază al unor formaţii de marcă, participă cu plăcere la proiecte incitante. Ca membru al trupei Transform Quintet a editat un disc cu renumitul pianist de jazz Joey Calderazzo, deţinător al premiului Grammy. În anii din urmă a fost adesea invitat în cvartetului cântăreţei Harcsa Veronika.

HVGYB GlĂłdi BalĂĄzs1_b

Colaborarea fructuoasă dintre Harcsa Veronika şi Gyémánt Bálint a dat naştere unui duo excepţional. În 2013 în Sala de concerte a Palatului Artelor din Budapesta au lansat discul institulat Lifelover, apărut în Japonia în îngrijirea casei de discuri Whereabout Records, iar în Europa de Vest a casei de discuri Traumton Records.

 
 
 
Oldal teteje