• Magyar
  • Román

Zilele HUNGARIKUM, a şasea ediţie

2015-06-25 09:34
Sibiu, 10-12 iulie 2015

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu – HID, prin Centrul Cultural Maghiar şi Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu şi al Consiliului Judeţean Covasna organizează un nou concurs de gătit gulyás în cadrul celei de-a şasea ediţii a Zilelor HUNGARIKUM.

Zilele HUNGARIKUM de la Sibiu prezintă valori specifice culturii maghiare într-un oraş caracterizat istoric prin diversitate culturală şi multietnică. Organizatorii aduc în fiecare an mostre din cultura şi tradiţiile care reprezintă poporul maghiar: dansuri, porturi, muzică populară, gastronomie, expoziţii tematice, literatură, etc.

Evenimentul cel mai aşteptat de publicul larg a devenit concursul de gătit gulyás, organizat în Muzeul în Aer Liber – Târgul Ţărănesc la care poate participa orice doritor indiferent de etnia din care face parte. Încă de vineri meşteri populari din diferite colţuri ale Transilvaniei vor expune cu vânzare în muzeu până duminică. Anul acesta, prin colaborarea cu Breasla Meşteşugarilor din Transilvania vor fi prezenţi la acest eveniment şi mai mulţi expozanţi, inclusiv vor fi organizate două expoziţii tematice. Pe lângă concursul de gătit – care este, de fapt un eveniment de socializare mai mult decât o întrecere – se vor organiza ateliere meşteşugăreşti pentru copii în iurta special construită la faţa locului cu acest prilej.

Formular înscriere la concursul de gătit

Organizare şi regulament desfăşurare

Organizatorii aşteaptă înscrierile echipelor ce doresc să participe la concursul de gătit gulyás până pe 8 iulie 2015. Înscrierea la concurs se poate face on-line, accesând formularul de pe site-ul comunităţii maghiare din Sibiu: www.szeben.ro unde – la secţiunea în limba română – se găsesc şi informaţii suplimentare despre desfăşurare, înscriere, regulament. Alte detalii se pot obţine şi prin mail de la organizatori: ildiko@szeben.ro, hid@szeben.ro sau la numărul de telefon 0745.300234 – Sery.

Concursul de gătit gulyás din Sibiu: 11 iulie 2015 - Muzeul în Aer Liber – Târgul Ţărănesc al Complexului Naţional Muzeal Astra din Sibiu.

 

Programul complet al Zilelor HUNGARIKUM, ediţia 2015:

10 iulie - vineri

15:00 – Caravana Meşterilor Populari- deschidere

Locaţie: Muzeul în Aer Liber Astra Sibiu

19:00 – Sibiul Maghiar – prezentare de carte:

Samu Csinta: Pe urmele aristocraţilor din Transilvania

Locaţie: Librăria Habitus

11 iulie - sâmbătă

08:00 – 18:00 EVENIMENTE în AER LIBER

09:00 – deschiderea

10:00 – concurs de gătit

10 – 15 – în paralel dansuri şi muzică populară maghiară, prezentări şi ateliere ale meşterilor populari, evenimente pentru copii, concursuri, jocuri, degustări diverse produse, etc.

14:00 – degustare gulyás şi jurizare

16:00 – premiere

Locaţie: Muzeul în Aer Liber Astra Sibiu

10:00 – 18:00 – Caravana Meşterilor Populari

Locaţie: Muzeul în Aer Liber Astra Sibiu

12 iulie - duminică

10:00 – 18:00 – Caravana Meşterilor Populari

Locaţie: Muzeul în Aer Liber Astra Sibiu

11:00 – Vernisaj expoziţie:

Asociaţia Maghiară de Cultură din Transilvania – 130 ani de la înfiinţare

Locaţia: : Galeria Bisericii Reformate

 
 
 
Oldal teteje