• Magyar
  • Román

DUNA GÁLA Tamás Gáborral

2010-11-19 15:23
NAGYSZEBEN - 2010. november 26. , ARAD - 2010. november 27.

Május 15-én indult a DUNA GÁLA - Tamás Gáborral című nagyszabású koncertkörút.

 

A koncertsorozat erdélyi és magyarországi helyszínek érintésével és sztárvendégekkel várja az érdeklődőket. Erdélyben Nagyszeben - 2010 november 26. és Arad - 2010 november 27. lesznek a produkció állomásai. A koncerteket a Zarug Coproduction és a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda szervezi és a WideVision Pictures rögzíti, a felvételeket a Duna Televízió nézői augusztus 28-ától, minden hónap utolsó szombatján főműsoridőben tekinthetik meg.

 

www.dunagala.hu

DunaGala_Logo_b

A Duna Gála műsorban fellép többek között Tóth Vera, Demjén Ferenc, az Első emelet együttes, Majsai Gábor, Auth Csilla, Vincze Lilla, Varga Miklós, Tóth Gabi, Kovács Kati, Komár László, Koós Réka, Somló Tamás, Charlie, Homonyik Sándor vagy éppen az Apostol együttes. A koncerteket a Duna Gála állandó zenekara, az Abrakazabra kíséri, a Zarug Coproduction rendezi, és a Duna Televízió 2010. augusztus 28-tól havonta műsorára tűzi. Nagyszebenben és Aradon Vincze Lilla, Varga Miklós és Homonyik Sándor lépnek színpadra.

Vincze Lilla_01 Varga Mikl�s_internet

Homonyik

A DUNA GÁLA házigazdája a nézők kedvence, Tamás Gábor.

 

TG-fekete zak�_INTERNET_b

 

NAGYSZEBEN, 2010. november 26. - Szakszervezetek Művelődési Otthona, 19 óra.

Jegyeket, elővételben helyfoglalással 30 RON értékben a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda székházában lehet megvásárolni (Felinarului utca, 6. szám, Tel.: 0374.048088, mobil: 0743.081013), vagy előadás előtt egy fél órával, a le nem foglalt helyek függvényében.

 

ARAD, 2010. november 27. - Expo Center, 19 óra.

Jegyeket elővételben helyfoglalással 30 RON értékben a Jelen Házban és az Aradi RMDSZ székházában lehet megvásárolni, vagy előadás előtt egy fél órával, az el nem foglalt helyek függvényében.

 

FIGYELEM!

Tisztelettel kérünk fel mindenkit, hogy legyenek pontosak és időben érkezzenek az előadások helyszínére, mivel a koncerteket rögzítik és a Duna TV műsorra tűzi ezeket. Emiatt az előadás kezdete után nem lesz lehetséges a terembe való belépés.

 

Interjú:

 

- Miért gondolt művész úr Erdélyre is, ezen belül miért dél-erdélyi városokra, ahol a nézőközönség gyakran nem oly számos, mint máshol?

Tamás Gábor: Azért mert az erdélyi közönség nincs úgy "elkényeztetve" mint az anyaországi, sokkal lelkesebbek és egyébként is régi tervem az hogy a DunaGála  c. műsorom  Erdélyből is jelentkezzen, hiszen a műsorvezető is erdélyi, nem igaz?

- Duna Televízió, Duna Gála, készülőben a Duna Stratégia. Tavaly Együtt! címen turnézott és számtalanszor olvastam ezzel a szóval kapcsolatos műsorokat, eseményeket azóta. Ön úttörő és jelkép is egyben, nem csak dalokra gondolva. Vannak jövőbelátó tehetségei vagy nagyon jó információkkal rendelkezik?

T.G.: Az a típusú előadóművész vagyok aki sohasem dőlt hátra a régi sikerek alapján és akinek mindig fontos volt az újítás, a továbblépés. Alig ért véget a mostani lemezbemutató turném, máris leültem írni-komponálni hiszen ilyenkor – a nagy siker hatása ez – nagyon fel van töltődve az ember és ilyenkor jönnek az igazi dalok!

Ami a Duna TV jövőjét illeti, nagyon remélem (és szinte biztos vagyok abban) hogy az új stratégia figyelembe veszi majd a Duna TV hivatását, feladatát és jelentőségét – ami a 15 millió magyar összetartását illeti.

- Tavalyi Dél-erdélyi turnéja késztette arra, hogy újra idelátogasson?

T.G.: Kétségtelen hogy ez is közrejátszott!! Ezenkívül el kell mondanom hogy az évtizedek során kevés olyan profi és lelkes magyar "csapattal" találkoztam, mint a Serfőző Levente lelkes szervezőcsapata!!

Egy kis ajándék is ez irányukba, hogy elhoztam hozzájuk a Duna Gálát!

- Mi az Ön véleménye (esetleg helyzete) a kettős állampolgársággal kapcsolatosan?

T.G.: Lehet hogy sokakat meglep majd válaszom de nem szándékszom felvenni a magyar állampolgárságot – ha a svéd mellé felveszek valamilyent, akkor az a régi román állampolgárságom lesz!

- Azt lehetne mondani, hogy gyakran egy kívülálló jobban rátekinthet az adott helyzetekre és helyesebben elemezheti a dolgokat. Mi az Ön véleménye a jelenlegi szociális, gazdasági, politikai helyzetről, különösképpen a Kárpát medencére gondolok és ennek keretén belül magyarságunkra?

T.G.: Az az érzésem hogy a legnagyobb problémát az jelenti – az említett területeken –, hogy 50 év kommunizmus után  ezeknek a nemzeteknek az "ölébe pottyant " a demokrácia, de nemigen tudják, hogy mit tegyenek ezzel. Ki kell termelődjön az az új generáció, amely kezelni tudja majd ezt a lehetőséget és akkor történnek majd a nagy dolgok!

Addig csak a régi kommunisták irányítanak – a régi módszerekkel! Ennek a jelenségnek a legrettenetesebb következménye a korrupció, amely az ÖSSZES volt szocialista országra jellemző – ez a legnagyobb ellensége a megújulásnak -továbblépésnek!

Ami  a leszakadt területek magyarságát illeti:  ahogy Széchenyi mondta: a magyarnak nem kell ellenség hiszen önmagának legnagyobb ellensége!

Én az összetartást és összefogást látom egyetlen – a fennmaradásunkat biztosító – megoldásnak és ennek sajnos az ellenkezőjét lehet mostanság észlelni!

Bízom abban, hogy a magyarság által megbízott politikusaink belátják a megosztás okozta veszélyt-gyengülést és megpróbálják majd összefogni a magyarságot, hiszen csak együtt vagyunk-leszünk erősek!

Az Októberi tavasz c. dalom soraival zárnám: "ne széthúzás tartson össze, hisz egy az örömünk  s bánatunkaki magyar fogjon össze, mindegy az, hogy hol vagyunk!".

 

Az interjút Takács Gyöngyi készítette.

 

Kapcsolódó cikkek

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje