• Magyar
  • Román

CSIPERÓ - Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó

2010-07-01 10:27
Kecskemét - Európa Jövője Egyesület

Harmadik éve annak, hogy a Kecskemét - Nagyszeben gyermekcsoportokra alapozott közösségi kapcsolat kialakult. A Kecskeméten kétévente megszervezett találkozóra második alkalommal kapott meghívót a HID Magyar Kulturális Iroda és a nagyszebeni gyermek- és pedagógus csoportja július 3-án reggel indul az egyhetes találkozóra.

csipero_logo

 

A különleges találkozó alkalmat ad a szórványban élő - Nagyszeben esetében - és tanuló gyerekeknek, hogy más országokból származó, velük egykorú gyermekekkel/fiatalokkal találkozzanak, tapasztalatokat cseréljenek és barátságokat kössenek.

Ugyanakkor a családoknál megoldott fogadási módszer sokkal közelebbi ismerkedést is biztosít a részvevők számára. A kétévente megszervezett Csiperó találkozó színvonala és a résztvevő országokból származó csoportok előadásai, nem utolsó sorban a műsor és a szakmai foglalkozás minden szempontból jó tapasztalat a gyerekeknek, de a kísérő pedagógusoknak is.

Ebben az évben Bajka Brigitta, Bálint Dóra, Balázs András, Serfőző Beáta, Micu Adrian, László Róbert, Munteanu Keresztes Róbert és Márk fognak Mitrica Sanja, Munteanu Keresztes Éva és Balázs Enikő pedagógusok kíséretében részt venni a Csiperón. Elkíséri őket és a gépkocsi-vezetői szerepet is betölti Biró Tibor néptáncoktató és két nagyszebeni óvónő is Kósa Izabella és Fülöp Tünde akik egyhetes óvónőképzőn fognak részt venni.

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda nevére érkezett meghívók a gyermekek és pedagógusok számára szállást, étkezést és szakmai- illetve szabadidő műsorokon való részvételt biztosítanak egy feltétellel: a következő évben ezt viszonozni kell, a fogadó kecskeméti gyermekek és pedagógusok számára. Így van biztosítva annak lehetősége, hogy hosszab távú kapcsolatok alakulhassanak ki gyermekek, szülők, pedagógusok, intézmények és közösségek között.

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje