• Magyar
  • Román

MAGYAR FILMNAPOK Nagyszebenben

2012-02-29 08:55
2012. március 9-18.

Első alkalommal szervezünk Magyar Filmnapokat Nagyszebenben. Az eseménysorozatra március 9-18. között kerül sor a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesületének szervezésében, a Balassi Intézet-Bukaresti Magyar Kulturális Központ, az Erdélyi Magyar Filmszövetség, Az Argo Vizuális Stúdió és a Filmtett Egyesület támogatásával.

Naponta különféle filmeket vetítünk a nagyszebeni közönségnek a Habitus Galériában, este pedig az Atrium Kávézóban, emellett számos Nagyszeben környéki településre is eljuttatjuk a történelmi filmeket, vígjátékokat és gyermekeknek szóló produkciókat. Az eseménysorozat számos kiállítás megnyitót, az egyesület által működtetett kulturális iroda létesítésének évfordulóját, és a március 15.-ei megemlékezéseket is magába foglalja.

V1_Verde_Final2_online_b

Minden filmet román vagy angol szinkronfordítással vetítetünk, így a más nemzetiségű közönség is megismerheti a műfaj magyar alkotásainak néhány darabját. Az eseményeken meghívottaink is lesznek, a filmhét keretében több alkalommal is szakmai beszélgetéseket szervezünk.

A részletes műsort ITT lehet megtekinteni. A román nyelvű programot a helyi Zile şi Nopţi folyóiratban és médiapartnereink felületein olvashatják.

A filmvetítésekre a belépés ingyenes!

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje