• Magyar
  • Román

KONCERT - Atrium Kávézó, 2012. augusztus 16, 22 óra

2012-08-13 02:58
Land Covered with Briar (Bozótvidék) - Svájc

„Land covered with Briar“ minden műfaji konvenciót maga mögött hagyva feszíti szét a forma és a korszellem határait. Érzékenyen, finom kidolgozottsággal, minden hiúság nélkül vezet Rahel Steiner és luzerni-berni együttese kopár zenei és költői vidékekre. Lemondanak minden sallangról, minden utánérzésről, és olyan modern és őszinte hangvilágot teremtenek, amihez foghatóval a svájci zenei berkekben csak ritkán találkozni.

 

LAndCovered_afis_A4_b


 

Das Kulturmagazin, Luzern, Svájc - 2012. 06. 12. - A „Land covered with Briar“ („Bozótvidék“) lemezének svájci kritikája:


A BÁNAT FÁTYLAI

Hej, micsoda dobás!

Land covered with Briar, a luzerni gitáros, Rahel Steiner 2007-ben alapított együttese bemutatkozó CD-jén finom rajzolatokat egyesít a (nomen est omen) tövises vonásokkal.

Minden felhajtást mellőzve jelent meg februárban az album, a számok valóságos kincsek, a dalok nagy gyöngédségük mellett soha nem édeskések. A zenén bánat vonul végig, de egy pillanatra sem mint gyenge megadás, inkább mint kihívás.

Land covered with Briar messzi, szaggatott és töredezett hangzásvidékeket fest, ahol alig érintett gitárhúrokon, makacs ritmusokban és Steiner vontatott, suttogó énekhangján mintha a csöndé lenne a szó. Az eljátszott hangok épp olyan fontosak, mint az el nem hangzottak.

Mindez együtt: muzsika, amely elevenbe vág.

Michael Gasser

 

 

 
 
 
Oldal teteje