• Magyar
  • Román

Pély Barna - B the First koncert Nagyszebenben

2013-09-22 10:38
ÁTRIUM Kávézó, 2013. október 7-én, 20 órakor. Belépő: 15 lej

Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, lendület, zeneiség, Rock, Funky, meg egy csipetnyi Blues! Egy felsorolásban talán így lehetne meghatározni azt a nem várt és elsöprő hatást, amit egy Pély Barna Trio (B the first) koncerten az arcába kap a közönség!

Bthefirst_b

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. A mai világban, ahol egyre kevesebb olyan frontember tör a felszínre, mint Prince, Stevie Wonder, Frank Sinatra, Lenny Kravitz vagy James Brown, ott ezt a klasszikus előadói vonulatot követve Barna energiái üdítő friss fuvallatként fújják szét a mai jazz és pop-rock szcéna megkövült általánosságait.

A B the first frontembereként úgy vezeti 2 tagú ritmusszekcióját (basszusgitár - Péterfi Attila, dob – Kottler Ákos), ahogy egy teljes nehézfegyverzetű szuperszonikus vadászgépet harcedzett pilótája.

A formáció új reményt hoz azok számára, akik a zenei aranykorok céljait és energiáit keresik a mai modern zenében is.

...és amit biztos nem mondhatsz el róla, ha eljössz:

hogy ”Ez nem jött át!”.

Turne copy_b

Most októberben az erdélyi közönség is átélheti mindezt, ugyanis a zenekar 1-jén megkezdi másfél hetes turnéját, s a nagyobb városok klubjaiban ad energikus koncertet.

Az első állomás Szatmárnémeti, ahol a Downtown Pubban mutatkozik be a trio. Másnap este már Marosvásárhelyen csapnak a húrok közé a Jazz & Blues Clubban. A székelyudvarhelyi G. Café közönsége pedig október 3-án találkozhat a bandával.

Ezt követően aztán két napot tölt el a zenekar Csíkszeredán, ahol a Park Hotel ad helyet egy hamisíthatatlan Pély Barna Trio koncertnek. Október 7-én Nagyszebenben az Átrium Kávézóban akusztikus formában csendülnek fel a dalok.

Kocka BtheFirst copy_b

Az erdélyi turné kapcsán október 8-án Kolozsvárott a TIMAF (Transylvania International Music and Art Festival) keretei között lép fel a zenekar, s mutatkozik be a nagyközönségnek. Az őszi koncertsorozat utolsó helyszíne pedig a nagykárolyi Joy Club, ahol a közönség találkozhat Pély Barnabással, Péterfi Attilával és Kottler Ákossal.

A zenekar már hetek óta izgatottan készül a koncertsorozatra, s várja, hogy Erdélyben is bemutatkozhasson, s minél több rajongóra tegyen szert ezen a vidéken is angol nyelvű lemezanyagával.

A Pély Barna Trio Turné minden egyes koncertjén garantált az igazi élő zene és a magas energiaszint!

http://www.pelybarna.hu

http://bthefirstmusic.com

http://www.facebook.com/pelybarna

https://www.facebook.com/bthe1st

 
 
 
Oldal teteje