• Magyar
  • Román

Karácsonyi Peet Project koncert

2016-12-13 09:10
Atrium Kávézó - pénteken, 2016. december 23-án este

Kétszer koncertezett Nagyszebenben a Peet Project és mindkét alkalommal teltházzal számolt a főszervező HÍD Egyesület, amelynek partnere, az Atrium Kávézó szervezői most úgy döntöttek, hogy karácsonyi koncertként ők szervezik és fogadják a magyarországi sikeres, ügyes és közkedvelt fiúkat.

 Peet Project_Atrium_01_b

Magyarország nemzetközi hírű jazz-pop-funk zenekara, a Peet Project 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió országos dalversenyének fődíját. Ekkor jelent meg első lemezük, a "Pink Spirit", melyet 2011 novemberében a "Turn you on" című második nagylemez követett, a harmadik album 2013 tavaszán került a boltokba "Overseas" címmel és tavaly már a negyediket is bemutatták Love címmel.


Rendkívül fiatalos, olykor lendületes, olykor könnyed zenéjük korszakalkotó különlegessége, hogy a Funky és Pop alapú, némi Jazz-es szabadsággal fűszerezett környezetben a zenekar frontembere, Ferencz Péter "Peet" által prezentált ének és hegedűjáték egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel.

Koncert-repertoárjuk a dallamos és lendületes saját szerzeményeik mellett saját hangszerelésű feldolgozásokat tartalmaz egyedi megszólalásban. A csapat neve jól ismert a magyarországi klubéletben, hiszen a fiúk tucatnyi teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött a budapesti és vidéki klubokban egyaránt.

Peet Projact_01_online_b

A zenekar tagjai:

Ferencz Péter (Peet) - hegedű/ének

Magán Olivér - zongora

Szedlár Dávid - basszusgitár

Gudics Marcell - dob

Závodi Attila - szaxofon


Peet Project harmadik stúdióalbumával a tengerentúli smooth jazz rádiókban átlépte a heti 100-as játszást, ezzel a rádiós játszási listák élére törve a zenekar – kiemelt vendégként – hivatalos meghívottja lett Amerika legnagyobb, mintegy 10.000 fős napi látogatottságú jazz fesztiváljának, a 2013. áprilisában megrendezésre került floridai Seabreeze Jazz Festival - nak, 2013. októberében pedig a műfaj legnevesebb tengerentúli fesztiváljának, a los angelesi Catalina Island JazzTrax Festival - nak. Az amerikai közönség mindkét esetben álló ovációval méltatta a mindkét fesztiválon első magyarként és egyetlen európai meghívottként fellépő Peet Project koncertjét, a JazzTrax szervezői pedig a "Debut Artist of The Year" díjjal jutalmazták a csapatot. A külföldi szereplések után 2014 januárjában Peeték James Copley-t, a világhírű francia zenekar, az Electro Deluxe frontemberét látták vendégül teltházas budapesti koncertjükön.

Peet Project_00_online_b

KONCERTVIDEÓK

Koncert referenciák: Referenciák

FB: http://facebook.com/peetproject

Honlap: http://peetproject.com

 
 
 
Oldal teteje