• Magyar
  • Román

Filmgalopp verseny 2017-ben

2017-09-05 11:59
a 17. Filmtettfeszten Nagyszebenben is bemutatásra kerülnek az erdélyi magyar filmek

A Filmtett Egyesület harmadszor hirdette meg meg erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében. Az előválogatás eredményeként versenybe került filmek:

 ffeszt2017_galoppos hir_2Xnagyobb_b

Bán Attila: A testépítő

Bartincki Tamara: Domboldali portrék

Búzási Gyopár-Orsolya: Babuka a fűben

Dezső Mátyás: Világszép Gyilkos-tó

Simó Ibolya: MONYO+BABA

Simó Ibolya: Tomi, Ervin és az iskola

Püsök Botond: Angela

ffeszt2017_facebookkisprofil_b

A válogatásban van szociográfia ízű portréfilm, animációs eszközöket használó családi legenda, játék filmezéssel és fotózással, koncertfilmes megoldásokat használó, páros portré és klasszikus ismeretterjesztő alkotás is. Valamennyi erdélyi rendező alkotása, stábtagjaik nagyrésze is idevalósi.

A Filmgalopp fődíja 1 millió forint, amit az NMHH Médiatanácsa ajánlott fel, a közönségdíj 1000 lej, a Nobila Casa felajánlásával.

Az idei újdonságok: a Filmgalopp fődíjához idén először trófea is társul majd, a közönségszavazásra pedig online is lesz lehetőség a fesztivál ideje alatt. A díjátadóra a Filmtettfeszt utolsó estéjén kerül sor.

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 17. kiadását október 4. és 8. között szervezi meg a Filmtett Egyesület, Kolozsvár központtal, szoros együttműködésben 11 másik város egy-egy kulturális intézményével. Idén két helyszín kicserélődött, Nagyvárad, Arad, Szatmárnémeti, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Szeben mellett Gyergyószentmiklóson és Temesváron kap helyet a fesztivál, amelynek célja változatlan: olyan, friss, változatos és színvonalas, magyar filmes válogatást elhozni az erdélyi (nem csak magyar) közönséghez, amely hagyományos moziforgalmazás révén nem vagy csak kis részében jut el hozzá.

A verseny szabályzata és a korábbi nyertesek: http://www.filmtettfeszt.ro/verseny

Még több információ a fesztiválról: http://www.filmtettfeszt.ro/a-fesztivalrol

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje