• Magyar
  • Román

A tüzet állandóan ébren kell tartani!

2018-03-11 08:26
Ásó, kapa, s a piszkavas – Tuzson Edit könyvének bemutatója

Március 8-án délután került sor a Habitus könyvesboltban Tuzson Edit első könyvének bemutatójára Nagyszebenben. A brassói születésű írónő jelenleg férjével és három fiúgyermekével Csíkszeredán él. A jóhangulatú könyvbemutatón Vas Réka olvasott fel részleteket a könyvből. A szerzővel Mátyás Csilla óvónő beszélgetett, aki megosztotta velünk a könyvvel kapcsolatos gondolatait, benyomásait is.

Aso, kapa_Nagyszeben_05_b

A mű 77 képet jelenít meg, amelyek vallomások, átélt történetek, esszék, morfondírozások, szerelemről, párkapcsolatról, házasságról, családról. Leginkább humoros, vidám elbeszélések. Ezek mindegyike egy-egy idézettel kezdődik. Nem pszichológiai mű, de segítséget, tanácsokat adhat a párkapcsolati problémák megoldásában.

A beszélgetés során kiderült, hogy a könyv címe sem véletlen, hiszen utal az írónő házasságkötésére, amikor a templomban egy idős néni egy piszkavassal szította a tüzet, hogy a meleget folyamatosan fenntartsa. Ez később a fotókon is többször visszatérő motívumként jelent meg. Ez a szimbolikus kép végigkíséri házasságát, és vallja, egy kapcsolatban fontos szerepe van a piszkavasnak. Hiszen a tüzet állandóan ébren kell tartani.

Ezzel a gondolattal kívánunk jó szórakozást a könyv elolvasásához, amely interneten is megrendelhető.

Simon Andrea

Aso, kapa_Nagyszeben_24_s Aso, kapa_Nagyszeben_14_s Aso, kapa_Nagyszeben_11_s

Aso, kapa_Nagyszeben_01_s Aso, kapa_Nagyszeben_04_s Aso, kapa_Nagyszeben_20_s

 

Aso, kapa_Nagyszeben_18_b

 
 
 
Oldal teteje