• Magyar
  • Román

Barabás Lőrinc Quartet - Other Than Unusual

2018-02-14 12:48
2018. március 16-án, 21 órakor az ATRIUM-ban

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Központot 2006. március 11-én avattuk. A 12-dik szülinap alkalmából, ahogy ezt minden évben tettük kulturális események megszervezésével ünnepelünk. A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel.  A második, "Other Than Unusual" album budapesti bemutatóját egy Erdély - turné előzi meg. A Barabás Lőrinc Quartet a debreceni Víztorony után Kolozsvárott, Marosvásárhelyen, Nagyszebenben, Sepsiszentgyörgyön és Brassóban koncertezik, hogy március 21-én Takuya Kuroda japán trombitaművésszel kiegészülve állhasson a Művészetek Palotája színpadára.

BLq_perness_2017-0946_online_b

„Talán most a népzenei vonal háttérbe kerüt, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik,  de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 februárjában lelte meg végleges felállását Cséry Zoltán billentyűssel, Herr Attila basszusgitárossal és Nagy Zsolt dobossal.

Barabas Lorinc_01

Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.

Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban.

Other Than Unusual Erdély - turné helyszínei: 03.14. Kolozsvár, Atelier, 03.15. Marosvásárhely, J’ai Bistrot, 03.16. Nagyszeben, Atrium Kávézó, Jazz & Wine, 03.17. Sepsiszentgyörgy, Szimpla, 03.18. Brassó, Warehouse Pub

Belépő: 25 lej, előzetes helyfoglalással a 0723.287486 telefonszámon.

Barabás Lőrinc Quartet - Beardance // Live 2017 // A38 Free:


Barabás Lőrinc Quartet - Prodi // Live 2017 // A38 Free:


Barabás Lőrinc Quartet - I want // Live 2017 // A38 Free:

Barabás Lőrinc Quartet - Kerengő // Live 2017 // A38 Free:


 
 
 
Oldal teteje