• Magyar
  • Román

DUO Gayer/Hofecker (HU) - jazz koncert

2018-05-25 07:18
Atrium Kávézó - 2018. július 31-én, csütörtökön 21 órakor

A HÍD Egyesület és az Atrium Kávézó szeretettel meghív minden dzsessz rajongót egy különleges koncertre, amelyen a magyar szakmai kínálat ifjú képviselőinek kiemelkedő zenészeit fogadjuk Nagyszebenben. A koncert, egyben az erdélyi turné támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. A belépő ingyenes.

Duo_Atrium_01_b

A duo repertoárját főleg a mainstream jazz-irány határozza meg. A saját számokon kívül a great american songbook, valamint a bebop/hardbop éra nagyjainak kompozícióit hallhatja saját felfogásban a közönség.

„A 25 éves jazz-zongorista, Gayer Mátyás fiatal kora ellenére már Gramofon és számos más díj nyertese, nemzedékének egyik vezető zenésze, akit már kétszer (2014, 2015) is beválasztott a rangos Montreux Jazz Festival szakmai zsűrije a zongoraverseny döntőjébe.

2014 júniusában, Grazban szerzett bachelor diplomát, 2017-ben pedig a bécsi zeneművészeti egyetem mesterszakán végzett. A szakma olyan kiválóságaival lépett már fel, mint Jim Rotondi, Luis Bonilla, Stjepko Gut, Don Menza.

Hofecker Mátyás Közép-Európa egyik legkeresettebb fiatal bőgőse, aki olyan jazzlegendákkal játszott már együtt, mint Harold Mabern, Sheila Jordan, Dusko Goykovich vagy Joe Farnsworth.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult Budapesten, majd 2012-től Grazban folytatta tanulmányait. A 2013-as diplomázása után 2014 októbere óta Bécsben él és tanul, itt szerezte meg a mesterdiplomáját.

Gayer Mátyás és Hofecker Mátyás évek óta szerepel együtt számos formációban Európa különböző színpadain (Jamboree Barcelona, 606 London, Jazzkeller Frankfurt, etc.), ez tükröződik duo-játékukon is. 2016 szeptemberében a világhírű amerikai szaxofonos, Jesse Davis vállalt budapesti fellépést kettőjükkel.

matyasgayer.com

duo_b

 
 
 
Oldal teteje