• Magyar
  • Román

Szülinapi este Kávészünettel

2018-03-12 06:00
12. Születésnap az Atrium Kávézóban

Már délelőtt megkezdtük az ünneplést a kiállítás megnyitóval, estére pedig születésnapi partit szerveztünk az Atriumban. Egy olyan zártkörű rendezvényt, ahova meghívhattuk barátainkat, támogatóinkat. Örömmel vettük, hogy sikerült megtöltenünk a teret.

Kaveszunet_Nagyszeben_01_b

A HÍD- Szebeni Magyar Egyesület elnöke, Serfőző Levente köszöntötte a vendégeket. Beszélt az elmúlt 12 év történéseiről, az egyesület céljairól, jelenéről és jövőbeni terveiről. Elmondta, hogy mennyi minden történt a tavalyi születésnap óta. Bár a jelenlévők közül a legtöbben már ismertek engem, a kevés kivételnek elmesélte, hogyan kerültem a városba, miként segítem a szebeni magyar közösség életét. Megköszönte a Petőfi Sándor Programnak, hogy ösztöndíjasként munkámmal támogathatom az itteni magyar kulturális életet.

 Kávészünet Nagyszebenben - felvételek 2018. március 11-én az Atrium Kávézóban:

Ahogy egy születésnapi bulin illik, én is ajándékkal készültem. Boldog vagyok, hogy – barátaimnak is köszönhetően: Páll Ákos, Bajka Lóránd (ittask.ro) és Antalné Varga Erika – átadhattam közös ajándékunkat, egy laptopot, amelyre már nagy szükség volt, és jó hasznát tudjuk venni a munkánk során. A jelenlévőknek elmeséltem, milyen fontos számunkra, és az itt élő magyar gyermekek számára programsorozatunk, a Csodavár foglalkozás. Az októberben indult aktivitás csupán a kezdet. Fontos kezdet, de állandó fejlődésre, megújulásra van szükség ahhoz, hogy a gyermekek érdeklődését fenn tudjuk tartani, hogy továbbra is örömmel jöjjenek hozzánk, és itt tartós barátságok, ismeretségek köttessenek. Ehhez szükségünk van a további támogatásokra, amelyek a május 26-ai nagyszebeni maratonfutáson realizálódhatnak. Várjuk, hogy minél többen fussanak a mi célunkért, hogy minél többen támogassák a Csodavárat, az itteni magyar gyerekeket.

A beszédek után végre sor került az irodalmi ihletésű koncertre, amelyet a Kávészünet Zenekar szolgáltatott. A fiatal zenészek nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy a verseket megismertessék, és megszerettessék a közönséggel, főképp az ifjúsággal, gyermekekkel. Napjainkban ők az egyik legnépszerűbb modern versmegzenésítő csapat a magyar zenei életben. Koncertjeiken a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját szövegű versátiratok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással.

Mivel örökérvényű szövegeket dolgoznak fel, ezért a közönségük korosztálya rendkívül széleskörű. Ahogyan a mi esténken is érzékelhető volt, a gyerekektől kezdve a fiatal és középkorú korosztályon át az idősebbeknek is tetszett az előadás. Popovics György énekes pedig meg is mozgatta a nagyszebeni társaságot. Először közös éneklésre, majd közös táncra kért bennünket.  Különleges élmény volt az este.

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltetek! Szükségünk van az ilyen visszajelzésekre ahhoz, hogy tudjuk, jó úton járunk, hogy érdemes folytatni. De ez az édes teher semmit nem érne ilyen támogatók nélkül! J

Simon Andrea

 
 
 
Oldal teteje