• Magyar
  • Román

Takács Gyöngyi: "Köszönöm szépen, megtisztelő és megosztom a csapattal"

2018-04-14 01:07
EMKE elismerő oklevél közművelődési tevékenység elismeréséül

Elismerő EMKE oklevelet kapott Takács Gyöngyi, a nagyszebeni magyar közművelődési élet fellendítése érdekében kifejtett tevékenysége iránti elismeréséül szerdán, 2018. április 11-én. Az oklevelet az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület alelnöke, Dr. Ábrám Zoltán adta át a Magyar Költészet Napja alkalmából megszervezett ünnepség keretén belül. 

EMKE oklevel TGY_04_b

A díjazottat Serfőző Levente, az EMKE elnökségének tagja, Dél-erdélyi megbízott méltatta, hangsúlyozva - többek között - Takács Gyöngyi „törzsgyökeres” szebeni eredetét, a számolhatatlan tevékenységét a közösség előrehaladása és boldogulása érdekében, a kulturális műsorok sokaságának megszervezését és az önkéntesen felvállalt munkáját. Takács Gyöngyi a megtisztelő kitüntetést a saját maga nevében, de a vele együtt dolgozó és szorgoskodó csapattársaival megosztva köszönte meg minden vele együtt szorgoskodó személynek a segítséget és a HÍD Egyesületnek - amelynek jelenleg alelnöke - a lehetőséget, az együttlét kereteinek megteremtését.

EMKE oklevel TGY_01_s EMKE oklevel TGY_02_s EMKE oklevel TGY_07_s

Az ünnepi műsoron Simon Andrea ismertette a Magyar Költészet Napjának fontosságát, Páskuly Angéla művésznő József Attila verseket szavalt, Dr. Ábrám Zoltán az Erdélyi Közművelődés Napját mutatta be a közönségnek, amelyet minden évben április 12-én ünnepelünk. A közművelődési műsor utolsó mozzanataként könyvbemutatóra került sor, a szerzővel Elekes Szabolcs segédlelkész beszélgetett. Dr. Ábrám Zoltán az EMKE oklevéllel és könyvekkel érkezett Nagyszebenbe. Hangsúlyozottan volt szó a Dunadeltába, politikailag elítélt és bebőrtönzött magyarokról írt, nemrég megjelent Az igazság szabaddá tesz című könyvről.

EMKE oklevel TGY_05_b

 
 
 
Oldal teteje