• Magyar
  • Román

"Én sem volnék, ha nem volnál..."

2015-09-23 07:11
Irodalmi-zenés előadás Kányádi Sándor és erdélyi magyar költőtársai alkotásaiból

Nagyszeben, 2015. szeptember 29., Magyar Kulturális Központ, 19 óra

A rendezvény a Sebő együttes és Jordán Tamás közös, kb. másfél órás fellépését (Kányádi-művek, más énekelt versek) jelenti, amelynek keretében Fűzfa Balázs nyújtja az átvezető, hangulatot is teremtő, irodalomértelmező jellegű adalékokat a közönségnek, pedagógusoknak, diákoknak és nem szakmabeli érdeklődőknek egyaránt.

plakat SZEBEN_onlien_b

Közreműködők, előadók:

Jordán Tamás (1943): Kossuth-díjas és Jubileumi Prima Primissima díjas színművész, rendező, egyetemi tanár, több magyarországi színházi társulat alapítója, vezetője (http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/jordan-tamas).

Jordan Tamas 02_b

Sebő együttes: alapítója és vezetője Sebő Ferenc (1947) Kossuth-, Prima- és Nemzet Művésze-díjas zenész, előadóművész, népzenekutató. Tagjai mellette Barvich Iván és Perger László. Az együttes 1972 óta közel harminc nagysikerű kis- és nagylemezt jelentetett meg Magyarországon és külföldön. Hatalmas szerepük van a magyar népzene és irodalom értékeinek megjelenítésében, közvetítésében. (Bővebben róluk itt: www.rejtelmek.hu)

Sebo Egyuttes 03_s Sebo Egyuttes 02_s Sebo Egyuttes 01_s

Fűzfa Balázs (1958): innováció-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, tankönyvszerző, Jordán Tamással együtt a Nagy Versmondás és A 12 legszebb magyar vers programok működtetője. Szakmai munkái révén újszerű, a modern és kortárs irodalmat hatékonyan (meg)közelítő értelmezési módszereket vezetett be a magyar tankönyvírásba az elmúlt években (http://www.pontkiado.hu/magyar/szerzo_nagy.php?szerzo_id=155&nyelv=magyar).

 
 
 
Oldal teteje