• Magyar
  • Román

KRONOLÓGIA 2005

2007-02-27 13:19
Megalakulás éve

Már 2004-ben megfogalmazódott, az alapító személyek találkozásain, hogy a szervezett eseményeknek, tevékenységeknek civil szervezetként bejegyzett jogi hátteret biztosítsunk. Példák: Idősebb Fiatalok Találkozója, Szebenben Magyarul beszélgetések és fórumok, koncertek, színházi műsorok szervezése, Sebeni Újság, Szeben.ro honlap és más tervezett, nagyszebeni magyar közösséggel kapcsolatos tevékenységek. 2005 elején az alakuló ülésre került sor, a hivatalos dokumentáció és eljárás elindult, majd 2005. július 27-én a HÍD - Szebeni Magyar Egyesület, román hivatalos neve: Asociatia Maghiarilor din Sibiu "HID" bírósági jóváhagyással hivatalosan megalakult. Alapító tagok: Serfőző Levente, Márton András, Bándi István Jenő, Guttmann Márta Júlia, Serfőző Tünde, Fám Erika Zsuzsanna.

2005. augusztus 22 – Koncert, Kampec Dolores (HU)

Imperium Pub, kevesen jöttek el (kb. 20 személy).

A rock, a jazz, a népzene egyvelege az, amelyet a négytagú zenekar hallgatóságának kínál, oly módon, hogy sem egyik, sem másik műfaj nem válik dominánssá, sőt a szintézis valami egészen újat teremt, ismerőst és mégis felfedésre várót.

 kampec4_b

2005. április 26 – A HÍD Egyesület első eseménye: színházi előadás

Gong Színház felső terme, 80 személy.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában a nagyszebeni magyar közönség Marie Jones Kövekkel a zsebében című stúdió-előadását láthatta. Rendkívüli művészek tiszteltek meg jelenlétükkel az újonnan megalakult HÍD – Szebeni Magyar Egyesület első kulturális műsor megszervezése alkalmából: Hatházi András és Bíró József.

kovek1_b

 

További cikkek a kategóriában

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje