• Magyar
  • Román

Erdély Anno

2009-12-01 03:56
Falinaptár

Erdély Anno naptár - benne Nagyszeben

Nagy gonddal összeválogatott század eleji képeslapok szerepelnek az Erdély Anno falinaptárban. A sajátos hangulatú korabeli fényképeken Nagyszeben, Medgyes, Kolozsvár, Torockó, Nagyvárad, Brassó, Marosvásárhely, Előpatak-fürdő, valamint Arad, Lugos és Temesvár patináját csodálhatjuk meg Vajdahunyad és Déva vára mellett. A lapokhoz illeszkedő szócikkekből pedig régi-új történetekkel, érdekességekkel bővíthetjük Erdélyországot illető ismereteink tárházát. De a kalendárium nem csak a múltról szól, mert a lapokhoz illeszkedő szócikkekből megtudhatjuk azt is, hogy manapság hol kereshetjük Erdélyben a már-már elfeledett vörös (!) aszúbort, Déva kapcsán pedig Böjte Csabáról, illetve a temesvári résznél Tőkés Lászlóról is olvashatunk.

Többek szerint ilyen típusú naptár még soha nem került eddig forgalomba. Megjelenése után nem sokkal az eladási sikerlista élére került a Bookline internetes áruház erdélyi és magyarországi oldalán (www.bookline.ro). Az Erdély Anno igényes kivitelezése a Százszorkép Kiadó munkája, a naptár megálmodója pedig Balázs D. Attila, fiatal nagyváradi származású újságíró és marketing szakember.

Az Erdély Anno 2010-es kalendárium lapjain az ez év decemberi hónap is szerepel, ezért már Karácsony előtt is alkalmas szép ajándéknak.


 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje