• Magyar
  • Román

Célba ért futóink nem érték el a célt

2015-06-14 03:57
A kezdeményezés bátor, a cél nemes, a futók lelkesek, de még nem elég a terv megvalósítására.

A Szebeni Magyar Ífjúsági Szervezet (SZMISZ) nagy fába vágta a fejszéjét, ezért gondolkodott úgy, hogy tervei megvalósításához segítségre van szüksége. Kapott is az alkalmon és projektjével feliratkozott a nagyszebeni Közösségi Alapitvány (Fundația Comunitară Sibiu) futóversenyére, nagy örömmel tapasztalva, hogy a tervet be is fogadták az idei 22 terv közé.

 Felmaraton 2015_07_b

Felmerül tehát a kérdés, hogy: Mit is akar a nagyszebeni ífjúság?  Egy helyet, ahol a magyar ajkú ifjak találkozhassanak, ahol eseményeket szervezzenek és működjön a szervezet, egy Magyar Ifjúsági Központot. A nagyszebeni Református Egyház által visszakapott Sörház utcai épület alagsorában, az egyház részéről helyet kapnak az ifjak szervezetük számára, de egyben olyan kihívás előtt állnak, hogy lakhatóvá, használhatóvá kellene tegyék ezt a részét az épületnek.

A merész álom, s egyben bátor kezdeményezés nagyon gyorsan partnerekre talált. Az ifjúság célkitűzéset a HÍD Egyesület elnöke, a Szeben Megyei Nőszervezet 2 lelkes tagja, feliratkozott a futóversenyre. Csatlakoztak a magyar ifjúság céljáért szaladókhoz Déváról is, sőt egy román ífjú is a cél támogatása érdekében iratkozott fel a versenyre.

Felmaraton 2015_01_b

Hogyan lesz a futó versenyből Ífjúsági Központ? - ez volt sokak számára a relytély. Nagyon egyszerűen: a szaladókat pénzzel lehetett támogatni, így gyűjtve a pénzt a szükséges munkálatokhoz. Valószínű ezt nem sokan értették meg, mert a lelkes futók mögül hiányoztak az adakozó támogatók. Ennek a projektnek a célja az ablakok, ajtók beszerelésére szükséges 7000 lej begyűjtés volt. Támogatóink kis létszáma miatt, ennek csak  24%-ka, vagyis 1667 lej gyűlt össze.

Visszatérve első soraimhoz: A kezdeményezés bátor, a cél nemes, a futók lelkesek, de mind ehhez kevés volt a támogatók létszáma. Ezért csak futóink értek célba, a SZMISZ még nem, mert tervüknek csak egy része valósulhat meg.

De fel a fejjel! Ezt nem kell itt abbahagyni! Különben is júniusban lehet még támogatni a tervet!

Felmaraton 2015_05 Felmaraton 2015_03

Rá kell menni a www.semimaratonsibiu.ro honlapra és támogatni futóinkat: Badi Blanka, Serfőző Betti, Márton Ildikó, Serfőző Levente, Mátyás Alpár, Gáspár Barra Szilárd (Déva) és Simbotelecan Silviu. Heten voltunk mint a gonoszok, hajrá SZMISZ!

A Nagyszebeni Magyar Ifjúság nevében köszönjük lelkes futóinknak a teljesítést és adakozó támogatóinknak az önzetlen hozzájárulást! Várjuk a további támogatásokat!

Márton Ildikó

Szeben Megyei RMDSZ Nőszervezet Elnöke

 
 
 
Oldal teteje