• Magyar
  • Román

A teraszon keresztül érkezett a Mikulás

2007-12-09 13:41

Valamikor megkérdeztem egy óvodás kisfiút, hogy melyik a kedvenc hónapja. Ez a kisfiú gondolkodás nélkül azt válaszolta, mosolyogva, csillogó szemekkel, hogy a december...., mert a decembert az a szakállas, pirospozsgás arcú bácsi varázsolta életünkbe, aki neki mindig sok-sok édességet hagy a papucsában.

És valóban ez a legcsodásabb hónap, az egész évben.

Nem csak azért, mert hó lepi a városokat, falvakat, az utakat, nem csak azért, mert a természet legpuhább álmát alussza, hanem azért mert ez a hónap a gyerekeknek többet jelent bármi másnál. A boldog, gondtalan, ártatlan gyerekkort jelenti, a szeretetet, a békét.

IMG_0862_b

Ennek a tudatában hívta meg a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda, december 5-én, a kedves, pirospozsgás arcú, nagyszakállú, öreg Mikulás bácsit, hogy ebben az éven is újra mosolyt varázsoljon a gyerekek arcára, és ajándékokkal lepje meg őket.

Még egy jó fél óra volt a Mikulás érkezéséig és több mint 30 gyerek ott üldögélt, türelmetlenül, zajongva a kispárnák között. És aztán megérkezett a Mikulás! Picit öregesen és fáradtan mozgott, de látszott rajta, hogy jól érezte magát a sok hangos kisgyerek között, akik énekekkel, versikékkel lepték meg őt, sőt némelyikük még levelet is írt a Mikulás bácsinak.

IMG_0867    IMG_0872

Számunkra, halandó emberek, aggodó anyukák, büszke apukák, testvérek számára, ez volt a legszebb ajándék: a sok mosolyt látni, azokat az ártatlan, csillogó szemeket, a tiszta arcokat és a rendíthetetlen hitet.

IMG_0873_b

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje