• Magyar
  • Román

A lelkünkbe osontak – az Osonó színtársulat nagyszebeni előadása

2010-06-02 08:22
Benedek Réka

Bár nem a színházfesztivál keretein belül, de mondhatni, hogy annak előszeleképpen május 27-én Nagyszebenben vendégeskedett a sepsiszentgyörgyi Osonó diáktársulat.

Osono_plakat_magyar_b

Két előadásuk közül a magyar nyelvű bizonyult sikeresebbnek, ami a látogatottságot illeti, de mindkét előadás közönsége nem mindennapi élménnyel gazdagodott. Interaktív színházat láthattunk, tapasztalhattunk, amiben nemcsak hogy felismerhettük magunkat és görbe tükörben elénk állított esendőségeinket, de mi magunk, fizikailag is résztvevői voltunk az eseményeknek. Más volt, mint amit megszokhattunk – azáltal, hogy részt vettünk benne és azáltal is, hogy – bár a végén tapsolni szokás és nem is tudtunk szabadulni ettől a berögződéstől, míg fel nem eszméltünk, hogy „ezt most talán mégsem illik” – csendben, taps nélkül, felhajtás nélkül távoztunk a teremből. Nem volt szükség rá, hiszen itt nem egy elképzelt rend, egy kitalált élet volt a középpontban, hanem mi magunk. Magunkat pedig nem szoktuk megtapsolni, nem igaz?

osono_szeben1_b

osono_szeben_b

Az Osonó fiatal művészei a Fazakas Misi rendező által megálmodott többé-kevésbé improvizációkon alapuló előadásukkal megmutatták a közönség erre fogékony tagjainak, hogy milyenek is vagyunk tulajdonképpen. Kevés szóval, egyszerű mozdulatokkal tárták elénk azt a világot, amiben mindannyian élünk. Őszintén, keményen, nem színeztek ki semmit, nem takargatták a nyilvánvalót – nem vagyunk angyalok.

osono_szeben2_b


Mi több, még az angyaloknak sem lenne könnyű tisztának és erősnek maradni ilyen körülmények között...

 

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje