• Magyar
  • Román

A Nagy Könyveink

2010-05-28 15:05
Nagyszeben interakív műsora november végéig

Kedves könyvszerető barátaink, ismerőseink figyelmébe szeretnénk ajánlani egy interaktív programot, amiben a család apraja-nagyja részt vehet. A Magyarországon 2005-ben lebonyolított „Nagy Könyv” rendezvénysorozat mintájára indítjuk el kis városunkban is a regények versenyét.

 

Hogy miért? Mi szükségünk van efféle versenyekre? Nos, a válasz összetett és többrétegű.
Először talán azért, mert olvasni mindenki olvasott már életében – akár szenvedélyből, akár kíváncsiságból, akár muszájból... Ha mást nem, akkor néhány iskolai kötelező olvasmányt. Aki pedig valaha is elolvasott legalább 20 regényt, az már ki tud választani 10-et, ami valamiképp megérintette és tetszett neki.
Másodszor azért, mert a kíváncsiság felébredt bennünk, hogy megtudjuk, mit olvastak/olvasnak a szebeniek. Eltér-e nagyban az ízlésü(n)k az anyaországiakétól, vannak-e olyan könyvek, amelyeket talán kizárólag a szebeniek olvasnak, mekkora hatással van az erdélyi magyarságra a romániai magyar és román irodalom? És a kérdések még szép számmal folytatódhatnának...
Így tehát a  legokosabb megoldásnak azt tartottuk, hogy egy versenyt szervezzünk – a regények versenyét. Ehhez azonban szükségünk van az önök kedves segítségére, nem utolsósorban egy kevés időre és interaktivitásra.

Plakat_Nagyk�nyv_b

A játék lefolyása:
Első szakasz - megkérjük önöket, hogy június 30-ig küldjék be nekünk azt a 10 könyvcímet (szerzővel együtt), amelyet szívesen látnának az első szakasz lezártával a 200-as listán.
Második szakasz – július 1-től szeptember 30-ig – ebből a 200-ból kell majd hasonló módon kiválasztani 3-at, amikor a szavazatok alapján kialakul egy 30-as lista.
Harmadik szakasz – október 1-től november végéig, az Ars Hungarica eseménysorozat kezdetéig – a  30-as listából kell majd egyetlen könyvet kiválasztani.


A végső lista így majd 10 könyvet fog tartalmazni – a szebeniek által leginkább kedvelt regényeket.
A játékban hűségesen résztvevők között (akik minden szakaszban részt vesznek) könyvjutalmakat fogunk kisorsolni. A magyarországi Bookline cég által biztosított kiadványok az Ars Hungarica eseménysorozat keretén belül kerülnek majd kisorsolásra.

Feltételek:

• 9-től 99 éves korig bárki részt vehet, aki vonzódik a könyvekhez és veszi a fáradságot, hogy elküldje nekünk a kedvenceit
• Internet hozzáférés – a benevezni kívánt könyveket a következő e-mail címre küldjék: 
benci1900@yahoo.com
vagy hozzák/küldjék be székházunkba, a Felinarului utca 6 szám alá.
• Időközönként szórólapokon is terjeszteni fogjuk a játék szabályait és szelvényeit templomainkban, iskolában, kulturális szervezeteknél.

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje