• Magyar
  • Román

Rókajaték Nagyszebenben

2007-06-18 11:18

Míg a Nagytéren, a rockzene kedvelői kitombolhatták maguk az ARTMANIA Fesztivál záróestjén, a színház kedvelői, este hét órai kezdettel a FIGURA Stúdió Színház bemutatásában a Rókajáéékot tekinthették meg.

A sorskomédia, Ben Jonson „Volpone” című darabja alapján készült, a haszonlesés történetét mutatva be. Főszereplője, Volpone, a korrupt vilagtól megcsömörödött ember, aki cinikus játékaival probál megmaradni a társadalom gyors vagyonszerző figurái között, mígnem saját játéka csapdájába nem esik.

 

Rokaj�t�k_b

 

 

Közel 100 ember jelenlétében, Béres László rendezesében, 12 színész játszotta el e tanulságos darabot, a Radu Stanca Színházban.

Az előadás zeneszerzője Zénó Apostolache, jelmeztervezője Kiss Zsuzsanna, díszlettervezője Béres László és Csiki Csaba, koreográfusa és a rendező asszisztense Liviu Matei, dramaturgja Ungvári Zrinyi Ildikó.

A Figura Stúdió Színház, a Magyar Kultúrális Iroda vendége volt, mely továbbra is buzgóan és fáradhatatlanul szervezi az augusztusi magyar hét, az ARS HUNGARICA programját.

 

P. O. Petra

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje