• Magyar
  • Román

Szórványból is ellátogattak a Szent György Napokra

2015-05-05 08:32

A Kovászna Megye Tanácsa által támogatott Összetartozunk Székelyföld - Szórvány Partnerségi Program keretében közel nyolcvan személy látogatott a megyeszékhelyre a messzi és a közelebbi szórványból SzentGyörgy Napok alkalmából. A 4 évestől a 79 évesig szinte minden korosztály jelen volt, Vajdahunyadtól Küküllőszögig több településről, de még az egykori európai kulturális fővárosból, Nagyszebenből is idevonzották az érdeklődőket a városnapi rendezvények.

Nagyszebeniek_b

 

Nagyszebeni csoport

Kicsitől idősig mindenki megtalálta a város azon sarkát, ahol a legjobban érezte magát. A két napos látogatás során, a városismertető séta után a gyerekek és a pedagógusok inkább gyerekprogramokat felvonultató színpad és a kézműves sátor körül töltötték idejüket, az ifjúság és a középkorosztály pedig a felnőtteknek szóló programok, koncertek közül válogattak.

A szórványból idelátogató idős asszonyok elsőként a római Katolikus templomba tértek be, ahol azonnal dalra fakadtak, hálát adva, hogy egészségben eljutottak Székelyföldre. Ezt követően a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, főleg a gyermekprogramokat kedvelték, majd lassú léptekkel, de örömmel teli szívvel sétáltak végig a kézműves mesterek termékeit kínáló asztalok előtt.

IMG_3762_b

 

Balázsfalvi csoport

„Nagyon sok élményben volt részünk, csodálatos ilyen pezsgő Kulturális közegben létezni. Sok ötlettel, lelkesedéssel térünk haza, nagyon sokat fogunk mesélni és bízunk benne, hogy egy töredékét mi is meg tudjuk majd valósítani otthon, saját közösségünkben" – mondta Miklós Erzsébet bethlenszentmiklósi tanárnő.

A nagyobb kiránduló csoportok mellett Hunyad és Szeben megyékből az Aktív Turizmus Expón is voltak képviselők, akik közös standon mutatták be a megyéikről szóló kiadványokat.

Kovászna Megye Tanácsa, Sajtóiroda

 
 
 
Oldal teteje