• Magyar
  • Román

Március 15 Szeben megyében

2010-03-14 03:59
Nemzeti Ünnep

Szeben megyében több helyen, több esemény keretén belül ünnepeljük Március 15. - Nemzetünk Ünnepét.

Az események sorozatát március 13-án a Nagyszebeni Magyar Polgári Művelődési Egyesület nyitja meg. Kalmár Zoltán EMKE díjas közművelődési szakember rendezésében őnnepi eseményre kerül sor. Ez alkalommal lesz hivatalosan avatva a közösségnek visszaszerzett, kommunista rendszer által államosított nagypiaci Magyar Ház. Az események 19 órakor kezdődnek a Magyar Házban.

Március 14-én a vízaknai református templom udvarán kopjafát fog elhelyezni a helyi magyar közösség az 1848-49-es szabadságharc emlékéül. Az eseményre 15 órakor kerül sor.

17 órakor kezdődik Medgyesen a megyei EMKE, megyei Rmdsz és a helyi református egyház közös szervezésében ünnepi műsor március 15-ke tiszteletére.

Az események sorozatát a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda zárja. Március 15-én, 17 órakor a nagyszebeni Petőfi Sándor parkban található emlékkőnél emlékezünk a forradalomra és szabadságharcra, nemzeti ünnepünkön, koszorút fogunk elhelyezni. Az eseményt jelenlétével tiszteli meg a Magyar Nagykövetség képviselete, Szabó Andor János diplomata személyében.

 
 
 
Oldal teteje