• Magyar
  • Román

A XIV. Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (EFIKOT)

2015-03-04 04:58
Álmodj. Vállald. Vállalkozz!

14-dik alkalommal kerül megrendezésre az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (EFIKOT), ahol a frissesség, a lehet még ki nem aknázott marketing lehetőségek és a technológia darwini fejlődése kerül fókuszba. Olyan témákat vizsgál, amelyek előremutatóak, de még sem a divathullám elcsépelt vagy ezerszer lerágott csontjait kívánkozik bemutatni.

 Efikot-banner-slider-2_b

Kolozsvár, 2015. március 27-29.,

Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épülete

A 14-ik EFIKOT célja, hogy frissítően hasson, ihletet és útmutatást adjon úgy a személyes, mint az üzleti élet fejlődésében. A lényeg, hogy a konferencia végére más szemszögből tudjuk megközelíteni az eddigiekben elért eredményeinket és képesek legyünk változtatni, lépni a személyes vagy üzleti sikereink érdekében.

Azt is mondhatjuk hogy az előző rendezvényünk (XIII EFIKOT) folytatása. Idén 4 fő vezérvonala lesz a rendezvénynek: leadership, üzleti protokoll, digitális marketing és next generation avagy az új generáció ahol 30 év alatti tehetséges személyek beszélnek saját, megélt tapasztalataikról. Ezekről bővebb  izelítőt lennebb olvashatsz:

Leadership. Elsősorban olyan vezetők, illetve vezéregyéniségek mutatják be magukat, akik különböző területeken tevékenykedve, meglelték munkájukban azt a pluszt, amiért lelkesednek, amiért képesek hegyeket megmozgatni, élvezik azt, amit csinálnak és ezzel másokat is lázba hoznak. Az esemény során bepillantást nyerhetünk abba, hogy ők hogyan gondolkodnak, cselekednek illetve hoznak döntéseket.

efikot_WEBBanner_b

Üzleti protokoll. Az etikett, jó modor, viselkedési szabályok ismerete nem csak a nagy cégek vezetőinek szükségesek. Egy frissen kipattant ötletre épített startup esetében is, fontos, hogy a projektvezetők tisztában legyenek néhány alapvető protokolláris szabállyal. Legyen szó egy San Francisco-i tárgyalásról vagy egy üzleti találkozóról, a következő állítás minden esetben igaz: a szaktudás nélkülözhetetlen, de a siker ajtaját a stílus nyitja.

Digitális marketing. Ez a szekció azoknak a marketinggel foglalkozó szakembereknek és marketing szakma iránt érdeklődőknek ajánlott akik tudják, hogy a marketing az egyik legfontosabb elem a piaci sikerek eléréséhez. Az előadások fő célja, hogy a szakma számára előremutatást adjanak, hiszen a jövő évet, trendeket és sikeres, bevált üzleti megoldásait állítanak a középpontba.

Next generation avagy az új generáció. Napjainkban számos innovatív és kreatív projekt, vállalkozás, termék mögött egy-egy fiatal ember áll. Ebben a szekcióban az Y generáció, 30 évnél fiatalab képviselői fognak történeket mesélni a jelenlegi munkájukról, tapasztalataikról és céljaikról.

Efikot_Sikeres-vezeto-kep-750x350_b

 Az EFIKOT általános leírása és történeti áttekintése

Az EFIKOT  a RIF évente megrendezésre kerülő, ugyanakkor Erdély legnagyobb magyar nyelvű fiatal közgazdász találkozója, ahova 15 előadó-meghívottat, illetve 300 résztvevőt várunk. A rendezvényt hagyományosan plenáris előadásokkal kezdjük, amelyeket az előző évekhez eltérően 4 szekció követ, melyek keretében sor kerülhet a résztvevők nézeteinek, tapasztalatainak az előadásokkal történő szembesítésére.

Az EFIKOT története során nagyon sok neves előadásnak és előadónak adott helyet, fontos szerepet játszva az erdélyi fiatal közgazdász és vállalkozói réteg nevelésében, képzésében, kapcsolatainak építésében.

A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők – magyarországi, szerbiai és szlovákiai fiatal magyar közgazdászok egyaránt eljönnek, így remek lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, a tudományos és üzleti tapasztalatcserére. A rendezvényt ünnepi vacsora zárja.

 
 
 
Oldal teteje